Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Ajutorul de încălzire a locuinței, iarna 2024-2025 pentru pensionarii ale căror pensii au fost majorate după recalculare

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Ajutorul de încălzire a locuinței iarna 2024-2025, pentru pensionarii ale căror pensii au fost majorate după recalculare

Ajutorul de încălzire de la stat se acordă pensionarilor în sezonul rece, ca urmare a creșterii costurilor cu încălzirea locuințelor. Acesta este destinat acoperirii facturilor la gaze, lemne și alte surse de încălzire a gospodăriilor.

Persoanele singure și familiile cu venituri mici pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței în perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025.

Acest sprijin este destinat acoperirii costurilor pentru gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și petrolieri.

Citește și: Ajutorul pentru încălzirea locuinței iarna 2024-2025: Banii se vor acorda din nou pe carduri de energie

Pentru a beneficia de acest ajutor, venitul net mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie sub 1.386 de lei. În cazul persoanelor singure, venitul nu trebuie să depășească 2.053 de lei.

Pensionarii ale căror pensii au fost majorate ca urmare a recalculării pot beneficia de acest ajutor dacă în luna august aveau venituri sub aceste limite.

Cererea pentru acordarea ajutorului se poate obține de la primăria localității de domiciliu sau de pe site-ul acesteia și trebuie depusă până la 15 octombrie 2024. Dreptul la ajutor se stabilește începând cu luna depunerii cererii pentru cei care transmit documentele până pe 20 ale lunii respective.

Ajutoarele sunt acordate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială prin agențiile teritoriale, instituții subordonate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de ploi în Alba și alte județe din țară în perioada următoare: Descărcări electrice și intensificări ale vântului

Bera Larisa

Publicat

în

COD GALBEN de ploi în Alba și alte județe din țară în perioada următoare: Descărcări electrice și intensificări ale vântului ANM a emis joi, 3 octombrie 2024, o atenționare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în Alba și alte județe din țară, până în 7 octombrie 2024, la ora 10:00. Citește și: Cum va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea