Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutor financiar de la stat de 700 de lei pentru români: Cine poate beneficia și când pot fi încasați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ajutor financiar de la stat de 700 de lei pentru români: Cine poate beneficia și când pot fi încasați

Românii cu venituri lunare cumulate mai mici de 2.000 de lei vor primi, o singură dată, în luna iulie, un ajutor financiar de 700 de lei, ajutor reglementat prin OUG nr.74/2022, informează Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Românii care au venituri lunare cumulate mai mici de 2.000 de lei vor primi, doar o singură dată, în luna iulie, un ajutor financiar de 700 de lei, un ajutor reglementat prin OUG nr. 74/2022, conform Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Potrivit sursei amintite mai sus, citată de agerpres, pentru acordarea acestui ajutor de 700 de lei sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special.

Cine sunt românii care vor primi 700 de lei ajutor de la stat

Sunt luate în calcul, totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Ministerul Muncii mai precizează și faptul că acest ajutor financiar de 700 de lei se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Ce spunea ministrul Marius Budăi despre acest proiect

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”, spunea Marius Budăi, în urmă cu doar câteva zile.

Sursa: romaniatv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea