Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutor financiar de 500 de lei pentru părinții cu copii defavorizați în noul an școlar: Cum pot intra doritorii în posesia voucherului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor financiar de 500 de lei pentru părinții cu copii defavorizați în noul an școlar: Cum pot intra doritorii în posesia voucherului

Guvernul României a anunțat un sprijin financiar în valoare de 500 de lei pentru un grup de români aflați în dificultate. Descoperă în detaliu cine sunt beneficiarii acestui ajutor și cum pot folosi acești bani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cine va primi ajutorul de 500 de lei
În ultimele luni, Guvernul a alocat sume semnificative de bani pentru a sprijini categorii defavorizate din România, sub formă de vouchere sociale și alte forme de asistență financiară. Cu vacanța de vară încheiată, elevii se pregătesc pentru începerea noului an școlar, iar părinții se ocupă de achiziționarea rechizitelor necesare.

În acest context, Guvernul a decis să ofere sprijin financiar părinților cu copii din medii defavorizate pentru a-i ajuta să procure materialele școlare necesare. Acest sprijin financiar constă în sume de 500 de lei și va fi acordat sub forma unor vouchere.

Cum se vor acorda banii pentru rechizite
Această asistență financiară de 500 de lei se acordă unui grup de aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din România cu resurse financiare limitate. Aceste sume vor fi sub forma voucherelor educaționale, conform prevederilor stabilite în Ordonanța de Urgență nr. 133 din 7 august 2020.

Cunoscute și sub numele de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, aceste vouchere vor fi distribuite părinților pentru a putea achiziționa materialele școlare necesare în anul școlar 2023-2024. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat acest sprijin.

Ajutorul financiar de 500 de lei, acordat de Guvern familiilor cu copii defavorizați, va fi disponibil până în anul 2027, conform unui comunicat de presă. Aceste vouchere educaționale fac parte din programul Incluziune și Demnitate Socială, care are o valoare totală de 120 de milioane de euro.

Ca și până acum, sprijinul financiar de 500 de lei, acordat într-o singură tranșă în fiecare an școlar, va fi destinat achiziționării de rechizite școlare și îmbrăcăminte, având ca grup țintă aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înregistrați la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial„, au explicat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru Edupedu.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea