Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ajutor de stat în valoare de 100 de euro pentru crescătorii de animale: Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ajutor de stat în valoare de 100 de euro pentru crescătorii de animale: Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

O schemă de ajutor de stat a fost aprobată de către Guvernul României, pentru susținerea activității crescătorilor de bovine pentru carne și al bubalinelor. Măsura vine ca răspuns la criza generată de către agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Schema de ajutor de stat are caracter temporar și vizează compensarea pierderilor generate de creșterea prețurilor la furaje, combustibil și alte costuri (forța de muncă, servicii veterinare, utilități, etc) pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023. Crescătorii de bovine de carne și bubaline, întreprinderile individuale și familiale, persoanele fizice autorizate și persoanele juridice sunt eligibile să beneficieze de această schemă.

Printre condițiile de eligibilitate se numără deținerea unui efectiv de bovine de carne sau bubaline în exploatație, înregistrarea acestora în Baza Națională de Date, și deținerea unui număr minim de animale la data de 31 martie 2023. Cuantumul propus pentru ajutorul de stat este de 100 de euro per cap de animal, atât pentru bovinele de carne, cât și pentru bubaline.

Citește și: Ajutor substanțial de la Guvern pentru fermierii români: Peste 72 de milioane de euro pentru crescătorii de animale

Valoarea totală estimată a schemei de ajutor este de 79.427.740 lei (aproximativ 16.100.000 euro), iar numărul estimativ al potențialilor beneficiari este de 6.000, cu un efectiv estimat de 150.000 capete bovine de carne și 11.000 capete bubaline.

Printre documentele necesare pentru accesarea schemei se numără copie B.I./C.I. a beneficiarului, certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului, documentul emis de SNIIA privind efectivul de animale, și altele. Crescătorii de animale au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru a depune cererile, iar termenul de plată este stabilit pentru 30 iunie 2024.

Această schemă de ajutor de stat are ca scop sprijinirea sectorului agricol și protejarea intereselor fermierilor în fața provocărilor economice generate de crizele actuale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alocații 2024: Data la care intră pe card alocaţiile copiilor în luna mai. Sumele de care beneficiază minorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alocații 2024: Data la care intră pe card alocaţiile copiilor în luna mai Familiile cu copii din România așteaptă cu nerăbdare lună de lună momentul în care alocațiile vor intra pe carduri. În contextul minivacanței de 1 Mai și Paște, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a publicat noul calendar de plăți. Citește și: Alocații 2024: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea