Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ajutor de încălzire pentru opt locuințe ale unor familii defavorizate din Alba Iulia: Decizia, în mâinile consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutor de încălzire pentru opt locuințe ale unor familii defavorizate din Alba Iulia: Decizia, în mâinile consilierilor locali

În cadrul ședinței Consiliului Local din Alba Iulia, din data de 28 noiembrie, se află un proiect de hotărâre care vizează alocarea unor ajutoare de încălzire pentru opt locuințe ale unor familii defavorizate din municipiu.

În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 128/2023, începând cu luna aprilie 2023 au fost repartizate un număr de 8 locuințe de necesitate, situate în municipiul Alba Iulia, strada Gheorghe Șincai, nr. 99, unor persoane singure/familii defavorizate.

S-au întocmit contracte de închiriere pentru suprafețele cu destinația de locuință de necesitate. În baza acestor contracte de închiriere, locatarilor li s-au întocmit acte de identitate la noua adresă.

Încălzirea acestor locuințe se face în sezonul rece doar cu energie electrică, însă locatarii nu au încheiate contracte individuale de furnizare a energiei electrice.

Prin Ordonanța de Urgență nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile, s-au stabilit măsurile pentru acordarea unui sprijin temporar aferent anului 2023 categoriilor de persoane vulnerabile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. Beneficiarii de carduri de energie / locatarii din locuințele de necesitate sunt in imposibilitatea de a le folosi pentru plata facturilor, din cauze neimputabile lor.

Conform prevederilor Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, cu modificările și completările ulterioare, se acordă ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie electrică și supliment energetic pentru energie electrică, în sezonul rece: noiembrie 2023- martie 2024, în funcție de veniturile nete ale membrilor familiei solicitante. Din cauza lipsei facturilor individualizate pe fiecare loc de consum, acești locatari nu pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie electrică.

Prin prezentul proiect de hotărâre se creează un cadru, non discriminatoriu, ca și locatarii din locuințele de necesitate să poată folosi beneficiile de asistență socială garantate prin legislația națională cu destinația de ajutor de încălzire.

Sumele prevăzute sunt echivalente cu cele din actele normative în vigoare, condiționate de prezentarea lunară a dovezii plății integrale a datoriilor față de bugetul local (Legea 292/2001, art.9. (9) a asistenței sociale), de plata celorlalte utilități și în primul rând, de îndeplinirea condițiilor de acordare a ajutoarelor de încălzire prin legislația națională. Suma acordată nu va depăși consumul lunar real.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | Alertă neconfirmată de ACCIDENT în Alba Iulia, pe strada Zlatnei, la Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE | Alertă neconfirmată de ACCIDENT în Alba Iulia, pe strada Zlatnei, la Micești Un accident rutier a avut loc luni la amiază, în jurul orei 12.00, pe strada Zlatnei, din cartierul Micești. Citește și: ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni: Un bărbat a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu mașina în afara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea