Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

AJOFM Alba: Subvenții și facilități pentru firmele care angajează șomeri de peste 45 de ani, șomeri care mai au 5 ani până la pensie sau persoane cu handicap. DETALII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba reaminteşte faptul că angajatorii pot beneficia de o serie de subvenţii şi facilităţi pentru încadrarea în muncă a anumitor categorii de persoane.

  1. Angajarea şomerilor peste 45 ani sau a şomerilor părinţi, unici întreţinători ai familiilor monoparentale
  • Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri (indemnizaţi/fără drept de indemnizaţie) în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt unici întreţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (ISR – 500 lei), cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
  1.     Angajarea şomerilor care mai au 5 ani până la pensie 
  • Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri (indemnizaţi/fără drept de indemnizaţie) care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (ISR – 500 lei).
  1. Încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap
  • Angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani, beneficiază lunar, pentru fiecare persoană cu handicap angajată, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (ISR – 500 lei).

 Nu beneficiază de facilităţile prevăzute, angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile menţionate mai sus.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, camera 10 sau la telefon 0258/811470; 0258/831137.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea