Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

AJOFM Alba: 11.419 șomeri în septembrie, cu 165 mai mulți decât în august

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Potrivit ultimului raport privind activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba numărul șomerilor din județ a crescut în luna septembrie de la 11.254 la 11.419 (cu 165 mai mulți față de luna august).

În total, 4.067 de persoane sunt şomeri indemnizați  iar 7.352  sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise în evidențele agenției fără a beneficia de drepturi bănești.

Potrivit reprezentanților instituției, numărul persoanelor intrate la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante a fost de 1.548 iar în urma acordării acestor servicii s-a reușit plasarea în muncă a 246 persoane, din care 163 în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată și  83 pe perioadă determinată.

În perioada 1 – 30 septembrie a.c. 2.243 de persoane au beneficiat de servicii de informare și consiliere profesională rezultatul fiind încadrarea în muncă a 36 persoane.

Utilizarea tuturor mijloacelor de informare în masa cu privire la măsurile active destinate tinerilor, informarea și consilierea privind cariera tinerilor din anii terminali de studii au făcut posibile angajarea a 48 de absolvenți, dintre care 26  prin subvenționarea locurilor de muncă; de stimularea mobilității forței de muncă au beneficiat 7  persoane; din categoria șomerilor cu vârste peste 45 de ani au fost încadrate în muncă 154 de persoane; prin aplicarea setului de măsuri active prevăzute pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap s-a reușit încadrarea în muncă  a unei persoane cu subvenționarea locului de muncăiar pentru 24 de persoane (dintre care 4 femei), s-au procesat solicitările pentru locuri de muncă în spațiul european, țara cea mai solicitatată fiind Germania.

Pentru aplicarea măsurilor active de ocupare a forței de muncă, la nivelul județului Alba s-au cheltuit în total 340.185 de lei iar pentru măsurile pasive s-au făcut plăți în valoare totală de 2.442.954 de lei astfel: indemnizația de şomaj, plăți compensatorii  –  1.752.136 de  lei și contribuții aferente la asigurările sociale și de sănătate ale şomerilor – 690.818 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Anunțul așteptat de toți iubitorii de film: Continuarea seriei „Stăpânul Inelelor” a fost programată

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunțul așteptat de toți iubitorii de film: Continuarea seriei „Stăpânul Inelelor” a fost programată Joi, 9 mai, Warner Bros. a făcut un anunț mult așteptat, pe care fanii l-au așteptat timp de peste două decenii: data lansării următorului film „Stăpânul inelelor” (Lord of the Rings), care se bazează pe lumea populară creată de autorul britanic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea