AJF Alba a stabilit grupele pentru “Cupa Satelor” la fotbal, cu 12 echipe la start

Paul Voicu - Primar 2020

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, organizează “Cupa satelor la fotbal”, ediţia 2018/ 2019, la care participă 12 echipe formate din copii născuţi după 1 ianuarie 2006, din satele şi comunele din județul Alba, care respectă următoarele condiţii: jucătorii trebuie să aibă domiciliul în localitatea înscrisă în competiţie, înscrierea se face pe baza unui formular vizat de primărie, iar participarea la jocuri se face pe baza carnetului de elev vizat la zi.

Cele 12 echipe înscrise din Alba au fost repartizate recent în 4 grupe, după cum urmează: Pianu, Șugag, Ighiu (grupa A), Șona, Sâncel, Valea Lungă (grupa B), Sântimbru, Crăciunelu de Jos, Stremț (grupa C), Bistra, Sălciua, Unirea (grupa D), prima etapă fiind în perioada 2-4 noiembrie, până atunci AJF Alba urmând să stabilească exact locațiile unde se vor desfășura partidele și programul propriu-zis. Lotul unei echipe Under 13 va fi alcătuit din 16 jucători, iar fiecare echipă poate avea în efectiv şi 3 fete născute în 2004 sau mai tinere. O echipă va fi formată din 9 jucători şi se vor disputa două reprize a câte 15 minute cu o pauză de 5 minute între ele.

ELIT

Etapa județeană este programată între 1 octombrie 2018 și 15 martie 2019, urmată de etapa regională (1 aprilie – 15 mai 2019) – Alba fiind repartizată în Zona 5 alături de reprezentantele județelor Covasna, Brașov, Sibiu, Harghita și Mureș – și etapa națională (25 mai – 10 iunie 2019). Într-un eveniment găzduit de Muzeul Satului din București, Federația Română de Fotbal a lansat la finele lunii trecute, Cupa Satelor, competiție la a cărei primă ediție s-au înscris deja peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele și comunele României. Aceștia vor împărtăși pasiunea și talentul lor pentru fotbal în fazele locale, regionale și finale ale Cupei Satelor, toate organizate în mediul rural.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...