Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Aiudean sancționat de jandarmi – a făcut scandal pentru că nu a fost lăsat ”să caute teroriști”, într-un local public

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Aiud a fost sancţionat de jandarmi după ce s-a certat cu personalul unui local public în care avea loc o reuniune privată. Motivul: nu a fost lăsat să caute “ terorişti”.

Incidentul a fost semnalat prin apel la 112 şi s-a petrecut în faţa unui restaurant din Aiud unde avea loc o pomană. Un echipaj de jandarmerie a răspuns prompt solicitării şi a constatat că în faţa localului respectiv erau adunate mai multe persoane, iar una dintre acestea înjura şi ameninţa cu acte de violenţă.

S-a procedat la calmarea şi identificarea recalcitrantului, stabilindu-se că se numeşte Valentin A. (58 de ani) şi este domiciliat în municipiul Aiud. Din spusele martorilor a reieşit faptul că acesta, fără a fi invitat, participase la pomană şi a intrat în conflict cu personalul localului deoarece acesta nu a fost de acord să-l lase să caute “terorişti” în rândul invitaţilor. Mai mult, bărbatul, care prezenta semne evidente ale unui consum excesiv de alcool, a fost invitat să părăsească restaurantul. Deşi la început acesta a fost de acord să plece, după numai câteva minute s-a întors şi a vrut să se alăture din nou participanţilor la adunarea privată. Pentru că nu i s-a permis accesul a devenit violent şi a încercat ca prin înjurături şi ameninţări cu represalii să-i determine pe angajaţi să-şi schimbe decizia.

”Cunoscut jandarmilor pentru faptul că în repetate rânduri a fost sancţionat contravenţional pentru fapte de tulburare a liniştii vecinilor de apartament, bărbatul a fost sfătuit şi de această dată să respecte normele legale de convieţuire în societate, iar pentru fapta săvârşită a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 lei. Totodată i s-a pus în vedere că, potrivit prevederilor Codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică”, precizează Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea