AIUD: 22 de pietoni indisciplinați amendați de polițiști – Au traversat strada prin loc nepermis

Într-o singură zi, poliţiştii din Aiud au depistat 22 de pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare. Poliţia atrage atenţia cu privire la riscurile la care se expun cetăţenii, atunci când aleg să traverseze strada prin loc nepermis şi le recomandă să respecte regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din Aiud, sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au desfăşurat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravențional, 22 de pietoni ce s-au angajat în traversări, prin loc nepermis.

Alte 7 sancţiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto ce au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, din care 3 pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

Au fost reţinute 4 permise de conducere, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 6.380 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reamintește cetăţenilor câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, atunci când participă la trafic, în calitate de pietoni:

• Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
• La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
• Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
• Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
• Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
• Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
• Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
• Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...