Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Agenția Națională de Integritate: Primarul comunei Arieșeni, Vasile Marin Jurj – incompatibil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a șapte aleși locali, între care și Vasile Marin Jurj, primarul comunei Arieșeni, în legătură cu care a stabilit că a exercitat simultan mai multe funcții, contrar prevederilor legale.

Jurj Vasile – Marin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al Comunei Arieșeni, Jud. Alba, și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică din partea Consiliului Local Arieșeni, Jud. Alba, în cadrul S.C. Salubritate Apuseni S.R.L”, se precizează într-un comunicat de presă emis luni de ANI.

Astfel, potrivit sursei citate, primarul Jurj Vasile Marin ”nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrative teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

În urma informării despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, primarul din Arieșeni a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea