Ziarul Unirea

Agent de poliţie din Teiuş, trimis în judecată pentru fapte de corupţie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Teiuş a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru fapte de corupţie. Ioan Eugen Popa, în vârstă de 41 de ani, este acuzat de infracţiunile de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În fapt, potrivit rechizitoriului, agentul de poliţie cu atribuţii de cercetare judiciară a distrus, în 18 octombrie 2011, un proces-verbal de contravenţie pe care tot el îl întocmise în prealabil. Mai precis, era vorba despre o amendă în valoare de 500 de lei pe care i-o aplicase lui S.D., paznic la un punct din oraş pentru că îl găsise dormind în post şi îl sancţionase pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. Ulterior, agentul de poliţie a distrus înscrisul original şi a întocmit un alt proces-verbal pentru aceeaşi faptă însă stabilind sancţiunea avertisment.

ELIT

Procurorii nu au putut stabili dacă Ioan Eugen Popa a primit vreun folos material de pe urma acţiunii sale sau a făcut gestul pur si simplu pentru a-l ajuta pe paznic. Acesta din urmă a mers şi a plătit amenda la Trezorerie, probă în plus pentru anchetatori că primul proces-verbal de contravenţie fusese întocmit şi apoi distrus. Chiar şi aşa, Primăria Stremţ, pe raza căreia îşi are domiciliul paznicul S.D. şi la bugetul căreia trebuia colectată amenda, s-a constituit parte civilă, considerându-se prejudiciată cu suma de 500 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, prim-procuror adjunct Daniela Filip, s-a cerut arestarea pentru 20 de zile a poliţistului însă cererea a fost respinsă de judecătorii Tribunalului Alba.

Ioan Eugen Popa are interdicţie de a părăsi ţara şi riscă pentru faptele de care este acuzat o pedeapsă cu închisoare cuprinsă între 3 şi 15 ani. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 13 februarie 2012.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

Aurelian 1 februarie 2012 at 16:27

Frumos functioneaza justitia din Romania, Adrian Nastase primeste 2 ani de inchisoare(sa vedem daca ii va face si pe aia), pentru coruptie demna de GUINNESS BOOCK, si „Garcea” asta va face vreo 3 ani pe putin, ca o fii luat(normal ca este vinovat) vreun „Balcescu”, sa aibe de „una mica”, la Crasma din gara!

Intrebarea 1 februarie 2012 at 17:13

Apropo, ce mai stiti de Ritzi, cat „a luat” ? Adica nu cat a furat, ca asta stim, cat „a luat” pt. cat a furat!!! Asta parca era de la PDL, nu ?

bianca 2 februarie 2012 at 16:32

ba ,,GARCEA” zii la tat’to…..mai de graba tu fregventezi barurile din gara , pote esti unu pe care in fiecare seara AGENTII de politie te aduna de pe marginea santului….. ia priveste-ti gunoiul din fata ochilor si dupaia deschide gura…..

Cu miros fin 1 februarie 2012 at 17:04

Oare acest Popa e singurul ce a rupt un PV si l-a inlocuit cu altul, probasbil pentru ,,asi lua o apa tare,, si procedeul nu e mostenit si aplicat si de altii care contabilizeaza amenzile aplicate….Cine naiba i-a verificat pe unii de pe la municipiii ,orase ori politiile rurale !!!!!

danut 2 februarie 2012 at 12:51

din cate am auzit a rupt procesul verbal chiar la cererea fostului comandant al politiei teius, care acum bineanteles se face ca ploua.

AMALIA 2 februarie 2012 at 13:12

„Chiar şi aşa, Primăria Stremţ, pe raza căreia îşi are domiciliul paznicul S.D. şi la bugetul căreia trebuia colectată amenda, s-a constituit parte civilă, considerându-se prejudiciată cu suma de 500 lei.” Ce interese are primarul din Stremt aici, sa faca rau la om aici isi arata fata de PSd , bun

bianca 2 februarie 2012 at 15:58

nu cred ca isi au rost comentariile….danut ai dreptate asa a fost ……in fine se trezesc sa vorbeasca tote rebuturile fara a stii despre ce e vorba…..voi ce at fi facut daca ati fi fost pusi in situatia in care comandantul / seful , va cere sa executati un ordin???????…….pai si normal ca swe face ca ploua doatr nu ii prost sa recunoasca ca el a cerut sa ii deie aviz doar….

Mihai 2 februarie 2012 at 16:38

Lasa ca face el bulau si pentru cei mari. Au prins un Garcea corupt si-l executa. Pe cel din Alba ,cu hainele politiei, pe Milu Todea si pe multi altii i-a scos Tribunalul nevinovati sau condamnare cu suspendare si ei au prejudiciat statul nu gluma.Plateste asta oalele sparte si pentru altii. Si uite asa , justitia romana ia atitudine la actele de coruptie, si face dreptate in Romania.Si noi Romanii si cei din UE spunem ca justitia in Romania nu ia atitudine. Ia si aresteaza pe tablagii, iar pe bosi , ca de pilda Tarnu, Schiau si altii ii lasa liberi.Unde este dreptatea , mai fratilor ?A murit de mult in Romania.

BM 2 februarie 2012 at 16:51

PAI toti fug se feresc la fel si in cazul asta ….,,DOMNUL”BIC MARCEL SI BIC DOREL SE SPLA PE MAINI ….. acum sa vedem in ROMANIA UNDE E DREPTETEA????!!!!!!…..

Comentariile sunt oprite