Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Află secretele personalității tale. Ce spune poziția somnului despre tine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul britanic Chris Idzikowski si echipa sa de cercetare susțin, după un studiu la care au participat nu mai putin de 1.000 de persoane, că poziția în care dormi spune foarte multe despre personalitatea ta. 

pozitii-somn

pozitii-somn

Iata cateva dintre concluziile studiului: 

Dormitul ghemuit

Oamenii care dorm ghemuit, retrasi intr-un coltisor al patului, pozitie numita si fetus, par duri la suprafata, insa, in interior, ei sunt sensibili si foarte sufletisti. De asemenea, potrivit cercetarii, acestia au nevoie de timp pentru a se apropia de cei din jur si cu greu interactioneaza.
Medical, aceasta pozitie, care este destul de comuna, nu este recomandata, deoarece creeaza presiune asupra organelor interne.

Dormitul cu bratele intinse

Dormitul pe o parte cu bratele intinse indica ca persoana care adopta aceasta pozitie este foarte deschisa si profund cinica. Aceste persoane lupta pentru idealurile lor si ar face orice sa si le atinga. Aceasta pozitie este recomandata persoanelor care au probleme cu refluxul gastric si apnee in somn.

Dormitul pe spate

Pozitia „soldat”, adica pe spate cu bratele si picioarele intinse, este adoptata de persoanele rezervate, introvertite. Acest tip de oameni isi sarbatoresc realizarile cu foarte multa modestie si au o conduita foarte restrictiva.
Medical, aceasta pozitie este una problematica, deoarece poate duce la sforait, probleme respiratorii sau alte perturbari ale somnului.

Dormitul pe spate cu bratele deasupra capului

Aceasta pozitie mai este denumita si „steaua de mare”. Persoanele care dorm astfel sunt foarte docile si ascultatoare.
Din punct de vedere medical, aceasta nu este insa indicata deoarece agraveaza problemele respiratorii.

Dormitul pe o parte

Persoanele care dorm pe o parte, cu picioarele si bratele intinse, sunt charismatice si foarte sociabile. Cu toate acestea, ele sunt un pic comode si de multe ori cad prada foarte usor persoanelor care vor sa profite de bunatatea lor.
Aceasta pozitie este buna pentru persoanele cu dureri de spate cronice, deoarece permite coloanei vertebrale sa se indrepte complet.

Dormitul cu fata in jos

Persoanele care dorm cu fata in jos si cu bratele si picioarele intr-o parte sunt catalogate ca extrovertite. Ele pot sa apara nonsalante la suprafata, dar in adancul sufletului sunt sensibile si au tendinta de a lua criticile foarte personal.
De asemenea, persoanele care dorm pe burta au mai putine probleme cu stomacul, deoarece aceasta pozitie ajuta la procesul digestiv.

Sursa Ele.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea