Rămâi conectat

Ştirea zilei

Afirmațiile lui Ponta privind ştergerea judeţului Alba de pe harta economică, contrazise de indicatorii economici

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Afirmațiile făcute ieri de premierul Victor Ponta, potrivit cărora consecinţa negativă a respingerii proiectului de la Roşia Montană este „ştergerea judeţului Alba de pe harta economică” a țării, sunt contrazise flagrant de indicatorii economici din ultimii 3 ani și de investițiile de sute de milioane de euro aflate în derulare pe raza județului nostru.

Conform clasamentelor județelor la nivel național prezentate de econtext.ro, din punct de vedere al valorii produsul intern brut (PIB), Alba se află într-o continuă creștere.

Astfel, dacă în anul 2010 și 2011, județul nostru se afla pe locul 21 în acest clasament, în anul 2013 Alba a mai câștigat o poziție, ajungând al 20-lea cel mai productiv județ din țară.

Dezvoltarea economică a acestei zone este demonstrată de cifrele oficiale. Dacă în 2010 Alba a înregistrat un PIB de 8,95 miliarde de lei, un an mai tîrziu valoarea economică a județului a ajuns la 9,42 miliarde de lei, iar în acest an la  11,2 miliarde.

Investițiile începute și anunțate prognozează însă o creștere economică de mai mare amploare în următoarea perioadă. Amintim aici investiția Daimler – STC în valoare de 300 de milioane de euro de la Sebeș, investiția BOSCH de alte câteva zeci de milioane de euro de la Blaj, construirea autostrăzii Sebeș-Turda și alte zeci de investiții mari aflate în curs de derulare sau care urmează să fie implementate.

Datele oficiale contrazic astfel, într-un mod flagrant, afirmațiile premierului Victor Ponta, care induc nejustificat senzația că dezvoltarea economică a județului Alba ar depinde de un anumit proiect de investiții.

sursa grafice economice: www.econtext.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea