Rămâi conectat

Sport

AFAN condamnă „cazul Schuller” (FC Unirea Alba Iulia): „A fost tratat ca un sclav. Această iniţiativă e profund oligofrenă!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-un articol publicat astăzi pe site-ul cotidianului Prosport, Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) a luat atitudine faţă de cazul „Schuller”, un demers, pe care l-a criticat fără menajamente.

„Fotbaliştii încep să fie vânduţi ca televizoarele!

Pe 12 februarie 2013, neevaluând la adevăratele dimensiuni consecinţele acţiunii sale, Florinel Oprişan (n.a. – o greseala a numelui), administrator judiciar al clubului Unirea Alba Iulia (gruparea ardeleană este în insolvenţă) a difuzat un anunţ prin mica publicitate, din care aflăm cu stupoare că jucătorul Eduard Schuller este scos la vânzare! Nimic diferit de modul în care ai încerca să găseşti cumpărători pentru un frigider, televizor sau o garsonieră! Prin urmare, Schuller este tratat ca un sclav, fiind scos la licitaţie şi declarat disponibil pentru cine dă mai mult şi este mulţumit de calitatea mărfii.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) nu îl condamnă neapărat pe cel care a publicat anunţul, tratând iniţiativa sa drept una vădit oligofrenă, dar atrage din nou atenţia asupra atitudinii abuzive pe care o manifestă în general angajatorii din fotbal în raporturile cu fotbaliştii.

AFAN a descris de multe ori situaţia din fotbalul românesc drept una asemănătoare cu relaţiile moşier-iobag din feudalism, însă protestele publice şi dezbaterile generate nu s-au tradus, din nefericire în măsuri de combatere a unor astfel de practici la nivelul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Denunţăm, condamnăm şi adăugăm această fistichie şi inconştientă iniţiativă a imaginativului Florinel Oprişan colecţiei de nedreptăţi semnalate de AFAN şi aşteptăm în continuare cu interes rezolvări la nivelul regulamentelor FRF.”, se arată în comunicatul AFAN.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atletic Joga Bonito Alba Iulia, eliminată în grupe la Campionatul Național de minifotbal

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atletic Joga Bonito Alba Iulia, singura reprezentantă a județului Alba la Campionatul Național de minifotbal de la Galați, a fost eliminată în faza grupelor. În etapa superioară a întrcerii organizate de Federația Română de Minifotbal, respectiv în optimile de finală, s-au calificat primele două clasate, iar albaiulienii au încheiat competiția pe locul al treilea în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea