Afaceristul Viorel Roman, ”primul milionar al Iașului”, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru că a înșelat o femeie de afaceri din Alba

Paul Voicu - Primar 2020

Manevrele imobiliare ale afaceristului Roman Viorel au determinat falimentul societății Albaplast SRL *Inculpatul a mai fost obligat să achite daune materiale și morale de 3,1 milioane de lei

Viorel Roman, cunoscut în zona Moldovei și în București pentru mari investiții imobiliare, a fost condamnat de un complet al Judecătoriei Alba Iulia la 3 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune. De asemenea, acesta a mai fost obligat să plătească către o persoană fizică din Alba Iulia, parte vătămată în dosar, suma de 2.595.000 de lei reprezentand daune materiale și 500.000 de lei, daune morale. Victima infracțiunii de înșelăciune a fost proprietar al firmei Albaplasat SRL, care, în urma activității infracționale pusă la cale de afaceristul din Iași a ajuns în faliment și a fost radiată încă din anul 2015. Decizia Judecătoriei Alba Iulia, pronunțată în 11 septembrie 2018, a menținut sechestrul dispus de procurori pe o serie de bunuri imobiliare deținute de inculpat în București. Dosarul a fost trimis de procurori în instanța de judecată în 2016.

ELIT

În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că începând cu luna ianuarie 2009 până în prezent, în calitate de reprezentant al societății Scala Real Estate SA, inculpatul Roman Viorel a indus și menținut în eroare pe O. A., reprezentantă a Albaplast SRL, cu scopul de a o determina să încheie un contract de cesiune, urmat de emiterea unor instrumente de plată pentru achitarea unei părți a prețului cesiunii ce au fost ulterior refuzate la plată de instituția bancară. De asemenea, afaceristul a convins persoana vătămată din Alba să radieze notarea contractului de cesiune din cuprinsul cărții funciare a unui teren în suprafață de 50.000 metri pătrați situat în Timișoara, totul în scopul de a nu achita prețul la care s-a obligat prin contractul de cesiune, provocându-i, în acest mod, persoanei vătămate un prejudiciu de 2.595.000 de lei.

Din conținutul hotărârii de la Judecătorie, rezultă că ”inculpatul Roman Viorel a indus în eroare parte civilă cu ocazia încheierii și executării contractului de cesiune de creanță încheiat și a menținut-o pe aceasta în eroare, pe parcursul anilor 2009-2015 prin diferite tertipuri, manifestând interesul de a o ajuta în problemele personale. De asemenea, se susține că acesta a profitat de orice circumstanțe pentru a se apropia de partea civilă O. A. și pentru a o face să nu bănuiască intențiile ascunse pe care le avea. ”

Mihail David - 2020

Inculpatul Roman Viorel a botezat nepotul părții civile, susținând că în continuare sunt o familie, a concertat mutarea sediul Albaplast SRL la Iași în vederea intervenirii în procedura insolvenței acestei din urmă societăți și lichidarea bunurilor, a emis și a dispus emiterea unor bilete la ordin conținând o parte importantă din preț, dar care nu produceau însă efecte juridice datorită lipsei specimenului de semnătură al emitentului, a lipsit partea civilă de toate garanțiile creanței sale, respectiv, 4 file CEC în original, în valoare de 200.000 lei fiecare, 4 bilete la ordin, în valoare de 250.000 lei fiecare, emise de Iorom Trading SRL către Albaplast SRL, a convins-o pe aceasta, prin diverse promisiuni să șteargă notarea contractului de cesiune de creanță din cartea funciară, toate demersurile inculpatului având un singur scop, respectiv lipsirea părții civile de orice garanție a plății prețului și a obținerii executării silite, a obligațiilor asumate de inculpat prin contractul de cesiune”, se mai afirmă în motivarea deciziei instanței de judecată. Omul de afaceri nu a recunoscut în instanță vinovăția sa și a precizat că ar fi trebuit introdusă în cauză ca și parte responsabilă civilmente societatea Scala Real Estate SA. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...