Ziarul Unirea

Adrian Teban: PDL trebuie să îşi asume politizarea excesivă a banului public!

    Somaţi de preşedintele Băsescu să-şi intensifice comunicarea în speranţa că îşi vor salva măcar o parte din electorat, disciplinaţi, liderii PDL din judeţ încep să se arate preocupaţi de problemele pe care le-au ignorat ani de zile. Doar aşa se explică faptul că Preşedintele PDL Cugir Radu Roşian „aude” abia acum nemulţumirea conducerii Primăriei Cugir cu privire la modul discreţionar de împărţire a banilor publici.
De mai bine de patru ani ne exprimăm nemulţumirea că fondurile naţionale, judeţene şi europene ocolesc Cugirul. În tot acest timp niciun reprezentant al instituţiilor abilitate nu a ieşit public să explice cugirenilor de ce nu primesc măcar o parte din taxele şi impozitele plătite la bugetul de stat. Interesant este că o explicaţie despre modul în care Consiliul Judeţean distribuie fondurile ne este dată acum de către preşedintele PDL Cugir, şi nu de către preşedintele C.J. Ion Dumitrel sau de consilierul judeţean PDL, Nicolae Truţă, cei care ar fi în măsură să ofere informaţii în acest sens, fapt care dovedeşte o dată în plus politizarea excesivă de care se face responsabil acest partid. Ba mai mult, Radu Roşian recunoaşte că „în alte judeţe partidele de opoziţie nu primesc nimic”. Este o realitate pe care PDL trebuie să şi-o asume, la fel cum trebuie să-şi asume şi lipsa de interes pentru proiectele locale ale Cugirului.
Am vrea totuşi să-l întrebăm pe preşedintele PDL Cugir, care dovedeşte că este destul de implicat în problema alocării fondurilor judeţene, dacă i se pare corect că o localitate condusă de un primar democrat liberal, cum este Blajul primeşte de la Consiliul Judeţean 1.000.000 ron, în timp ce Cugirul, condus de un primar liberal, primeşte doar 50.000 ron.
Referitor la proiectele depuse de primărie pentru accesarea fondurilor europene, vrem să-l informăm pe preşedintele PDL Cugir că blocarea acestora nu s-a produs la ADR Centru, ci la diferite ministere, cum ar fi Ministerul Dezvoltării şi Turismului, păstorit de ministrul proaspăt demis Elena Udrea. De aceea, încercarea de responsabilizare a altora este jenantă la fel cum este şi afirmaţia domnului Roşian cum că „este absolut imposibil să repartizezi fonduri europene după criterii politice”. Ştim cu toţii că, recent, Comisia Europeană a sistat fondurile pentru infrastructură tocmai pentru că proiectele au fost selectate pe criterii discriminatorii.
La final dorim să-l asigurăm pe domnul Roşian că, spre deosebire de reprezentanţii PDL care au decis închiderea mai multor unităţi medicale, conducerea Primăriei Cugir a declarat spitalul prioritatea numărul unu, încă de anul trecut. Dovadă sunt fondurile care au fost alocate atât în 2011, cât şi anul acesta pentru reabilitarea şi modernizarea unităţii medicale.
Bilanţul activităţii reprezintă o obligaţie a celor aflaţi la conducerea unor instituţii, motiv pentru care considerăm că înainte de a evalua munca altora este recomandabilă o autoevaluare. De aceea, aşteptăm de la domnul Roşian să facă public raportul de activitate cu ceea ce a făcut în perioada în care s-a aflat la conducerea fabricilor din Cugir şi motivul pentru care conducerea PDL Alba, reprezentată de Ion Dumitrel şi Mircea Hava, l-a demis din aceste funcţii, dar l-a păstrat totuşi ca lider al PDL Cugir. Probabil pentru a semna articole de genul celui publicat în ziarul Unirea.

Primarul Oraşului Cugir,
Adrian TEBAN

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

CUGIR C 9 februarie 2012 at 20:43

D-LE PRIMAR,MA SIMT OBLIGAT SA VA ATENTIONEZ SA NU MAI LUATI IN CONSIDERARE ASTFEL DE ARTICOLE.CETATENII ORASULUI CUGIR IL CUNOSC F.F BINE PE DOMNUL ROSIANU SI ,, ACTIVITATEA” DESFASURATA DE DINSUL.
SI SA FIM SERIOSI DACA D-UL VOICU NU ERA CAP DE AFIS
LA ALEGERI ROSIANU SI MULTI ALTII DE LA P.D.L NU PUPAU EI POSTURI DE CONSILIERI SI NICI DIRECTORI NU AJUNGEAU,ASA CA…….. IGNORATII.

bembea 9 februarie 2012 at 22:08

Important e ca cetateni sa nu se lase manipulati de masinaria de campanie PD-ista!! Ei sunt buni la un singur lucru, la diversiuni si la inselat oamenii. Asa fac ei, spun o minciuna de 1000 de ori pana ajung si ei sa o creada, asa is si n-ai ce le face. In PDL nu ai ce sa cauti daca nu esti mester in diversionism, de aia la ei gasesti majoritatea celor care au fost securisti inainte de 90 sau care is si acuma… In fine, important e ca la Cugir treaba sa mearga, orasul sa aibe in continuare spital si daca isi fac mila astia din PD sa dea bani sa avem si noi drumuri ca aia de la Vintu de Jos…

cristina 11 februarie 2012 at 9:44

nu sunt pentru desfiintarea spitalului, dar plata intretinerii cladirii si atata personal platit degeaba,nu are nici un rost, doar bani aruncati. fara doctori nu poate functiona un spital. sti cati doctori mai sunt in spital?

Tica 10 februarie 2012 at 9:54

Domnule primar sunt convins ca sunteti constient ca acest Rosian este prea putin insemnat mai ales acum cand ii sufla in ceafa dosarele si depinde de bunavointa mai marilor parditului. E doar o marioneta in mana „papusarului judetean” Ion Dumitrel, cel care a dirijat saracirea intentionata a Cugirului si a altor orase conduse de primari ai opoziţiei .

Bogdan 10 februarie 2012 at 11:38

Cine ii mai crede pe escrocii astia PDL-isti!?
Noi cugirenii stim cine este si cu ce se ocupa acest Rosian si nu dam doi bani pe vorbele lui! Se vede foarte clar cum sunt impartiti banii publici in tarisoara asta.
Ne-am saturat de toate marionetele astea nenorocite instruite sa manipuleze prostimea!
Nu intelegi ma basistilor ca nu va mai vrea nimeni?

Aurelian 10 februarie 2012 at 11:44

Rospopitul Teban si-a scos la inaintare „grupa mare”, in ale dezinformarii PeNaLe din Cujer! Pazea PDL, ca au venit „bembea, Tica si Bogdan”, toti trei si unu, ca Sfanta Trinitate, sa ridice lui Teban, mingea la fileu. Cred ca sunt ultimii scapati inca nepriponiti, din Clanul „Talibanilor”!

bembea 10 februarie 2012 at 22:03

Nar fi ghicit nimeni ca esti pedelist ma daca nai da cu noroi in oameni in stanga si in dreapta. Asa ii la noi romanii, hotul striga hotul, ala care se simte cu musca pe caciula, ala se agita mai tare!!

Turdas 10 februarie 2012 at 21:24

Le-ai zis-o iar Aureliane celor din primaria Dogcity !!!

vasi 10 februarie 2012 at 22:42

ce sa le zica.. ca e un pdl-ist smecher? pai am observat si singur!

Plesa Paul 11 februarie 2012 at 15:32

….mai mai sa-l cred :)) Poate o fi si Rosianu sau restul furaciosi si mincinosi dar de asta din poza nu am dubii 🙂 Lasa nene nu mai da dezmintiri ca oricum tu iesi primar ca doar cetatenii au sa aleaga pe cineva cu frica de Dumnezeu si cu facultate de teologie.

PS: Vorbesc in calitate de cetatean al orasului. Nimic personal.

ovidiu 11 februarie 2012 at 16:02

ptr.plesa paul

Ai avut nevoie de mult timp sa-ti dai seama ca esti folosit…..

Si dai si lupta poate foloseste cuiva lupta ta…mai vedem

Oricum tu esti un om de valoare care poate trece peste vremurile grele de acum…

Plesa 11 februarie 2012 at 21:12

🙂 ovidiu…. oare nu ne-am intalnit noi zilele astea in capatul fostului mozaic ? 😀 Te salut si cu aceasta ocazie 😉

Comentariile sunt oprite