Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR organizează o nouă misiune economică germană în Regiunea Centru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După succesul misiunii economice a oamenilor de afaceri germani, derulată în luna septembrie a anului trecut, ADR Centru organizează, în perioada 17-20 octombrie, un nou eveniment de promovare bilaterală a oportunităţilor de investiţii şi dezvoltare între România şi Germania, respectiv între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg. Aceasta este cea de-a doua misiune economică din acest land german în regiunea noastră, iar întâlnirile de lucru vor avea loc în Brasov, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia şi Sibiu. Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu organizaţia federală ”Germany Trade & Invest”, cu Ministerul pentru Economie şi Afaceri Europene şi cu Agenţia Viitorului din Landul Brandenburg.

            Reprezentanţii firmelor din Brandenburg vor prezenta, în acest context, rezultatele obţinute în urma primei misiuni economice, derulată anul trecut. Delegaţia germană va fi condusă de către doamna Anita Tack, ministrul Mediului, Sănătăţii şi Protecţiei consumatorilor al Landului Brandenburg şi îl va include pe domnul Peter Alltschekow, din partea organizaţiei federale ”Germany Trade&Invest”. Din delegaţie vor mai face parte şi reprezentanti ai Ministerului pentru Economie şi Afaceri Europene al Landului Brandenburg, precum şi mai mulţi oameni de afaceri. Consulul General al Germaniei, de la Sibiu, se va alătura acestei delegaţii. Din punct de vedere tematic, cea de-a doua misiune economica este dedicată din nou energiilor regenerabile, aspectelor de mediu, precum şi industriei lemnului şi celei forestiere. Una dintre priorităţi o constituie calificarea forţei de muncă, pentru care la Alba Iulia va fi organizată o dezbatere cu principalii parteneri din domeniul educaţional şi ocupaţional, chiar la sediul Universităţii ”1 Decembrie 1918”. În cadrul evenimentului, va avea loc şi un brainstorming pe tema „Energiile regenerabile în practică – acţiuni ecologice şi durabile“.

            În data de 18 octombrie, delegaţia germană va participa, in municipiul Sfântu Gheorghe – Covasna, la o întâlnire de lucru iar în data de 19 octombrie se va afla la sediul din Alba Iulia (Piata Consiliul Europei, 32D) al ADR Centru, pentru o întâlnire similară, incepând cu ora 10.00. „Prin intermediul initiaţivelor noastre dorim să valorificăm şi să îmbunătăţim rezultatele reuniunilor anterioare, deoarece evenimentul de anul trecut s-a bucurat de un real succes pi cred că firmele româneşti aşteaptă cu un real interes o astfel de manifestare”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.  (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea