Rămâi conectat

Actualitate

ADR Centru își alege conducerea pentru următorul an

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Reprezentanţii Regiunii Centru se întrunesc, miercuri, 12 septembrie, pentru a-şi alege preşedintele şi vicepreşedintele ce vor prezida şedinţele pe perioada următorului an.

Evenimentul va avea loc la Hotel Parc din Alba Iulia, începând cu ora 11,00. La şedinţă vor participa preşedinţii celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi co-munelor din fiecare judeţ.

Este prima întâlnire a reprezentanţilor Consiliului pentru DezvoltareRegională Centru, organizată de către ADR Centru, după alegerile ce au avut loc în iunie 2012 prin care s-au ales primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Elit - Gustul Desăvârșit

Constituirea CDR Centru şi alegerea preşedintelui şi a vicepreşedintelui sunt primele două puncte propuse pe ordinea de zi a şedinţei. Regiunea 7 Centru, constituită din şase județe, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a luat fiinţă în 1998, prin legea 151, lege ce desemnează şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru ca organism ce susţine CDR Centru în activitatea sa de dezvoltare regională. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru este o structură partenerială deliberativă cu un rol important în realizarea obiectivelor de bază ale politicii de dezvoltare regională a celor şase judeţe constitutive, precum şi în coordonarea la nivel regional, a procesului de implementare a programelor de coeziune economică şi socială, finanţate prin fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene. În conformitate cu prevederile Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România şi ale Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CDR Centru, în cadrul acestei prime şedinţe, Consiliul va alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezen-tanţi ai aceluiaşi judeţ. Aceste funcţii vor îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Am invitat să participe la această întâlnire, alături de forul decizional constituit din primarii nominalizaţi şi preşedinţii de drept ai CDR Centru, şi prefecţii din cele 6 judeţe ale Regiunii. Vom supune analizei celor prezenţi la şedinţă, stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, precum şi stadiul pregătirii Regiunii Centru pentru accesarea fondurilor din noua perioadă de programare, 2014-2020. Un alt punct al ordinii de zi supune aprobării deciziei membrilor CDR Centru realocarea fondurilor disponibile pe DMI 3.3 – Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, la celelalte domenii majore de intervenţie ale Axei prioritare 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale a POR 2007-2013. De asemenea, tot în cadrul acestei şedinţe, membri CDR prezenţi vor discuta şi vor lua o decizie privind redeschiderea DMI 5.2 – Crearea,  dezvoltarea,  modernizarea infrastructurii  de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice în Regiunea noastră“, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Pe Ordinea de zi vor mai intra în discuţii şi vor fi supuse aprobării Raportul de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pe semestrul I al anului 2012, precum şi modificarea componenţei Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Centru. Un alt proiect de hotărâre supus aprobării CDR Centru prevede participarea ADR CENTRU în Proiectul “RuralExperience – Live the roots of Europe: Go-rural” (“Experienţă Rurală” Descoperiţi rădăcinile Europei: Vizitaţi mediul rural), inclusiv aprobarea bugetului propriu aferent participării, dar şi avizarea Acordului de Parteneriat încheiat între Directoratul General pentru Energie al Comisiei Europene și ADR Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Formula de calcul la facturile de energie electrică se SCHIMBĂ: Cât am putea plăti la finalul lunii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Formula de calcul la facturile de energie electrică se SCHIMBĂ: Cât am putea plăti la finalul lunii

Coaliţia de guvernare a căzut de acord să schimbe modul defectuos de calcul al facturilor la energia electrică, mod în urma căruia mulţi români s-au trezit cu facturi uriaşe.

Astfel, coaliţia a decis că se va trece la calculul kWh pentru anul în curs, nu pentru anul anterior, şi nici nu se va mai face media celor trei ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totuşi, mulţi români vor primi în continuare facturi mari, având în vedere că unele au fost deja calculate pe model vechi şi emise.

Ce prevăd noile amendamente

b) maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum a fost între 100,01-300 kWh, pentru o cantitate de 255 kWh din consumul lunar realizat. Consumul de energie electrică ce depășește 255 KWh/lună se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1);

Amendamentul în care au fost incluşi bolnavii cu aparatură medicală:

a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum este cuprins între 0-100 KWh inclusiv;

în cazul clienților casnici, care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, plafonul maxim al consumului de 100 kWh nu se aplică, tariful fiind de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul realizat.

Amendamentul în care sunt incluse serviciile publice:

c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, în cazul întreprinderilor mici și mijlocii, astfel cum sunt definite în Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare IMM-uri, al operatorilor economici din domeniul industriei alimentare, al prestatorilor publici și privați de servicii de utilitate publică, inclusiv transportul public electric, al prestatorilor acreditaţi, publici şi privaţi, de servicii sociale în baza declarației pe propria răspundere a reprezentantului legal. Diferența de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1);

Amendamentul pentru lăcaşuri de cult:

e) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar, realizat la locul de consum, pentru instituțiile publice, altele decât cele prevăzute la lit. d), precum și pentru lăcașurile de cult recunoscute oficial în România, potrivit Legii 489/2006 privind libertatea religioasă. Diferența de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1);


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Zece medalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii județului Alba la Campionatul Balcanic de Atletism Masters

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zece medalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii județului Alba la Campionatul Balcanic de Atletism Masters

În perioada 23 09 – 25.09.2022, la Salonic – Grecia s-a desfășurat Campionatul Balcanic de Atletism Masters, eveniment la care și-au dat concursul sute de alergători din toate țările balcanice. Județul Alba a fost reprezentat de patru sportivi:

  – Ilie Cioca,(CSM – Unirea Alba Iulia) – categ. + 75 ani:

Elit - Gustul Desăvârșit

   Acesta a obținut 3 medalii de aur în probele: 5000 m, ștafeta 4 × 400 m, stafeta balcanică, două medalii de argint în probele de 1500 m și Ștafeta 4 × 100 m, o medalie de bronz în proba de 800 m.

 – Daniel Scrob (CSMetalurgistul Cugir) – categ.+ 40 ani: 2 medalii de aur în probele:1500 m și ștafeta balcanică, 1 medalie de argint în proba de 5000 m.

 – Aurelian Zăgrean (CSM Mica Romă Blaj) – categ.+45 ani: 1 medalie de aur în proba de 3000 m obstacole.

 – Ovidiu Hulea (CSM Unirea Alba Iulia – categ.+ 55 – proba 100 m (accidentat în timpul concursului).

Felicitări sportivilor și rezultate tot mai bune în competițiile viitoare!

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Porcii mistreți fac ravagii în APUSENI: „Vin noaptea până lângă casă și sapă în curte”

Culda Ionică

Publicat

în

FOTO| Porcii mistreți fac ravagii în APUSENI: „Vin noaptea până lângă casă și sapă în curte”

Mai mulți locuitori din satul După-Pleșe, comuna Albac sunt disperați cu privire la faptul că porcii mistreți au dat ,,năvala” pe terenurile lor, distrugându-le. Aceștia au precizat că nu mai pot dormi noaptea deoarece trebuie să stea de pază.

Potrivit unui cititor ziarulunirea.ro, în fiecare an porcii mistreți le distrug pământurile pe care aceștia le cultivă, pagubele fiind uriașe.

După cum au declarat niște săteni animalele sălbatice  vin în ,,turme” de câte 10-20 de porci care lasă dezastru în urma lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un alt localnic a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele:,, Porcii vin noaptea chiar până lângă casa noastră și sapă în curte. Nici câinii nu le au treaba pentru că sunt mulți și le este frică de ei”.

În ultimii ani, populația de porci mistreți s-a înmulțit foarte mult și au început să se familiarizeze cu oamenii, aceștia făcând prăpăd spre supărarea oamenilor.

Problema nu este una izolată, mai multe sate din Apuseni sunt devastate de porcii mistreți, autoritățile fiind neputincioase.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea