Rămâi conectat

Cultură Educație

Admitere Universitatea 1 Decembrie 1918: Vezi oferta educaţională, condiţiile de înscriere şi calendarul

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia aşteaptă elevii pentru înscriere, din 15 iulie, nu târziu după terminarea examenului de Bacalaureat. Oferta educaţională pusă la dispoziţie este variată, de la cele mai uzuale şi căutate specializări Drept, Contabilitate, Finanţe – Bănci, Limba şi Literatura Română până la cele mai abstracte Arheologie, Muzeologie sau Terapie Ocupaţională. Numărul de locuri propuse pentru admiterea la  studiile universitare de licenţă în acest an universitar este de 1.578. Dintre acestea 619 sunt finanţate de la bugetul de stat, 685 sunt locuri cu taxă, 225 locuri sunt destinate pentru cei care doresc să practice învăţământul la distanţă, 6 locuri pentru rromi, 33 locuri finanţate (cu bursă), propuse cetăţenilor din Republica Moldova cu studii în România şi încă 33 locuri propuse cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate.

Condiţiile de înscriere:

Un candidat dobândeşte dreptul de înscriere la concursul de admitere după achitarea, la casieria Universităţii, a taxei de înscriere la concurs (sau documentele necesare atestării condiţiilor de scutire de la taxa de înscriere). Pentru înscrierea la concurs, candidaţii vor completa o cerere de înscriere (formular tipizat) în care vor înscrie, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formularul respectiv pe baza actelor de studii.

Elit - Gustul Desăvârșit

La cererea de înmatriculare, candidaţii vor anexa un dosar care va cuprinde următoarele documente: diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original, cartea de identitate în copie legalizată, certificatul de naştere în copie legalizată, adeverinţă medicală tip, eliberată de Cabinetul şcolar sau medicul de familie.
Este necesară şi foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuaţi, pentru candidaţii studenţi ai altor instituţii de învăţământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în Universitate. Viitorii studenţi mai trebuie să aibă un dosar tip plic şi două fotografii tip buletin de identitate.

Pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă este necesar ca pe adeverinţa medicală să fie menţionat dacă este apt pentru efort fizic. Pentru specializările teologice sunt necesare şi următoarele documente: Binecuvântarea scrisă a ierarhului, Certificatul de botez şi Recomandarea preotului paroh.

Calendarul admiterii – sesiunea iulie 2013:

15 iulie – 25 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 21 iulie);

26 iulie: susţinerea interviului sau/şi lucrarea scrisă;

27 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

29 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

30 iulie – 2 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

5 – 9 august, 12 – 16 august şi 19 – 23 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate).

Oferta educaţională:

Facultatea de Istorie şi Filologie

Istorie: 15 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 22 la taxă (2.000 lei pe an)

Arheologie: 10 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 7 la taxă (2.000 lei pe an)

Muzeologie: 5 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 5 la taxă (2.000 lei pe an)

Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Franceză: 11 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 27 la taxă (2.000 lei pe an)

Limba şi Literatura Română Limba – Literatura Engleză: 28 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 2 la taxă (2.000 lei pe an)

Limba şi Literatura Franceză – Limba şi Literatura Engleză: 10 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 12 la taxă (2.000 lei pe an)

Facultatea de Ştiinţe

Administrarea Afacerilor – Economia comerţului , turismului şi serviciilor: 30 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 43 la taxă şi 50 la ID (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Administrarea Afacerilor: 30 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 40 la taxă şi 75 la ID (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Finanţe – Bănci: 35 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 40 la taxă (2.200 lei pe an)

Contabilitate şi informatică de gestiune: 44 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 46 la taxă şi 50 la ID  (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Marketing: 20 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 28 la taxă (2.200 lei pe an)

Informatică: 40 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 55 la taxă  (2.400 lei pe an)

Măsurători terestre şi cadastru: 35 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 10 la taxă (2.400 lei pe an)

Electronică aplicată: 35 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 14 la taxă (2.400 lei pe an)

Ingineria Mediului: 25 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 35 la taxă (2.400 lei pe an)

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale

Drept: 26 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 89 la taxă (2.200 lei pe an)

Sociologie: 22 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 26 la taxă (2.200 lei pe an)

Asistenţă socială: 26 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 32 la taxă şi 50 la ID (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Administraţie publică: 30 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 17 la taxă (2.200 lei pe an)

Ştiinţe ale Educaţiei: Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar: 45 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 12 la taxă (2.200 lei pe an)

Educaţie Fizică şi Sport: 20 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 26 la taxă (2.400 lei pe an)

Terapie Ocupaţională: 25 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 25 la taxă (2.200 lei pe an)

Facultatea de Teologie Ortodoxă

Teologie ortodoxă pastorală: 52 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 45 la taxă (2.000 lei pe an)

Informaţiile au fost luate de pe site-ul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare