Admitere Universitatea 1 Decembrie 1918: Vezi oferta educaţională, condiţiile de înscriere şi calendarul

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia aşteaptă elevii pentru înscriere, din 15 iulie, nu târziu după terminarea examenului de Bacalaureat. Oferta educaţională pusă la dispoziţie este variată, de la cele mai uzuale şi căutate specializări Drept, Contabilitate, Finanţe – Bănci, Limba şi Literatura Română până la cele mai abstracte Arheologie, Muzeologie sau Terapie Ocupaţională. Numărul de locuri propuse pentru admiterea la  studiile universitare de licenţă în acest an universitar este de 1.578. Dintre acestea 619 sunt finanţate de la bugetul de stat, 685 sunt locuri cu taxă, 225 locuri sunt destinate pentru cei care doresc să practice învăţământul la distanţă, 6 locuri pentru rromi, 33 locuri finanţate (cu bursă), propuse cetăţenilor din Republica Moldova cu studii în România şi încă 33 locuri propuse cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate.

Condiţiile de înscriere:

ELIT

Un candidat dobândeşte dreptul de înscriere la concursul de admitere după achitarea, la casieria Universităţii, a taxei de înscriere la concurs (sau documentele necesare atestării condiţiilor de scutire de la taxa de înscriere). Pentru înscrierea la concurs, candidaţii vor completa o cerere de înscriere (formular tipizat) în care vor înscrie, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formularul respectiv pe baza actelor de studii.

La cererea de înmatriculare, candidaţii vor anexa un dosar care va cuprinde următoarele documente: diploma de bacalaureat sau echivalentă acesteia, în original, cartea de identitate în copie legalizată, certificatul de naştere în copie legalizată, adeverinţă medicală tip, eliberată de Cabinetul şcolar sau medicul de familie.
Este necesară şi foaia matricolă corespunzătoare anilor de studiu efectuaţi, pentru candidaţii studenţi ai altor instituţii de învăţământ de stat sau particulare, care se înscriu pentru continuarea studiilor în Universitate. Viitorii studenţi mai trebuie să aibă un dosar tip plic şi două fotografii tip buletin de identitate.

Pentru candidaţii la specializarea Educaţie fizică şi sportivă este necesar ca pe adeverinţa medicală să fie menţionat dacă este apt pentru efort fizic. Pentru specializările teologice sunt necesare şi următoarele documente: Binecuvântarea scrisă a ierarhului, Certificatul de botez şi Recomandarea preotului paroh.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Calendarul admiterii – sesiunea iulie 2013:

15 iulie – 25 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 21 iulie);

26 iulie: susţinerea interviului sau/şi lucrarea scrisă;

27 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

29 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

30 iulie – 2 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

5 – 9 august, 12 – 16 august şi 19 – 23 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate).

Oferta educaţională:

Facultatea de Istorie şi Filologie

Istorie: 15 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 22 la taxă (2.000 lei pe an)

Arheologie: 10 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 7 la taxă (2.000 lei pe an)

Muzeologie: 5 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 5 la taxă (2.000 lei pe an)

Limba şi Literatura Română – Limba şi Literatura Franceză: 11 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 27 la taxă (2.000 lei pe an)

Limba şi Literatura Română Limba – Literatura Engleză: 28 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 2 la taxă (2.000 lei pe an)

Limba şi Literatura Franceză – Limba şi Literatura Engleză: 10 locuri finanţate de la bugetul de stat şi 12 la taxă (2.000 lei pe an)

Facultatea de Ştiinţe

Administrarea Afacerilor – Economia comerţului , turismului şi serviciilor: 30 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 43 la taxă şi 50 la ID (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Administrarea Afacerilor: 30 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 40 la taxă şi 75 la ID (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Finanţe – Bănci: 35 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 40 la taxă (2.200 lei pe an)

Contabilitate şi informatică de gestiune: 44 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 46 la taxă şi 50 la ID  (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Marketing: 20 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 28 la taxă (2.200 lei pe an)

Informatică: 40 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 55 la taxă  (2.400 lei pe an)

Măsurători terestre şi cadastru: 35 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 10 la taxă (2.400 lei pe an)

Electronică aplicată: 35 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 14 la taxă (2.400 lei pe an)

Ingineria Mediului: 25 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 35 la taxă (2.400 lei pe an)

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale

Drept: 26 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 89 la taxă (2.200 lei pe an)

Sociologie: 22 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 26 la taxă (2.200 lei pe an)

Asistenţă socială: 26 de locuri finanţate de la bugetul de stat, 32 la taxă şi 50 la ID (2.200 lei pe an la zi şi 1.900 la ID)

Administraţie publică: 30 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 17 la taxă (2.200 lei pe an)

Ştiinţe ale Educaţiei: Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar: 45 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 12 la taxă (2.200 lei pe an)

Educaţie Fizică şi Sport: 20 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 26 la taxă (2.400 lei pe an)

Terapie Ocupaţională: 25 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 25 la taxă (2.200 lei pe an)

Facultatea de Teologie Ortodoxă

Teologie ortodoxă pastorală: 52 de locuri finanţate de la bugetul de stat şi 45 la taxă (2.000 lei pe an)

Informaţiile au fost luate de pe site-ul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB)

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Pe 10 septembrie, școlile vor propune SCENARIILE pentru fiecare unitate. Declarația pe propria răspundere pentru părinți NU va mai exista

Începând din data de 7 septembrie Institutul Național de Sănătate publică va face publică evaluarea fiecărei unități administrativ teritoriale, a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VAMAFEST – primul festival digital al unei trupe din România

VAMA, una din cele mai iubite trupe pop-rock din România, va susține primul festival digital din România – un maraton… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Vineri, 8 martie: Concert al elevilor olimpici de la Liceul de muzică şi Arte Plastice „Regina Maria” din Alba Iulia, la Museikon

Clubul Lions Alba Iulia şi Liceul de muzică şi Arte Plastice „Regina Maria” vă invită vineri, 8 martie, începând cu… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi ELIMINATĂ. Anunțul ministrului Educației despre începerea școlii

Conform ultimelor informații, declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată din normele pentru începerea școlii, anunță ministrul Educației… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Peste 1.000 de tablete şi laptopuri, cu abonament de internet, cumpărate de Primăria Blaj pentru elevi

Curând, autorităţile din Blaj vor achiziţiona 933 de tablete şi 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Copiii de la grădiniță, până la 5 ani, NU vor purta mască. Anunțul ministrului Educației

“Din 10 septembrie, Consiliile de Administrație ale școlilor vor prezenta comitetelor județene, Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP-urilor) și Inspectoratului școlar… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mai mult de jumătate dintre părinții din România vor ore FIZICE pentru copii lor. Câți dintre ei își doresc învățământ online

Mai mult de jumătate (55%) dintre părinții elevilor români doresc revenirea la cursurile față în față, acordând cel mai crescut… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

olah 6 iunie 2013 at 12:11

o precizare: Nu este vorba de oferta „educationala” a acestei univresitati de doi bani, ci de oferta de „fraiereala” a acestei universitati la care singura conditie ca sa primesti diploma este sa platesti.

Comentariile sunt oprite