Rămâi conectat

Curier Județean

Adăpostul pentru câinii fără stăpân, de la Blaj, finalizat până la sfârșitul lunii februarie. Patrupezii cu stăpân capturați, restituiți doar contracost

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, a anunțat printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook că adăpostul pentru câinii fără stăpân va fi finalizat până la sfârșitul lunii februarie.

Astfel, potrivit acestuia situația câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Blaj va fi rezolvată în maximum o lună de zile, odată cu finalizarea adăpostului situat în zona stației de epurare. În prezent, adăpostul pentru câinii fără stăpân este realizat în proporție de 85%, iar până la finalul lunii februarie acesta va deveni funcțional.

Adăpostul pentru câinii fără stăpân va fi unul modern, va respecta toate standardele prevăzute de legislația sanitar veterinară, legislația privind gestionarea câinilor fără stăpân și va beneficia de serviciile calificate ale unui medic veterinar și de personal instruit.

Până la finalizarea acestui adăpost, Primăria Municipiului Blaj nu are cadrul legal pentru prinderea și ridicarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului, iar încercările noastre pentru rezolvarea acestei situații nu au avut succes, deoarece nicio asociație autorizată în acest sens nu a dorit să preia gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului sau măcar să ridice acești câini contracost, toate adăposturile existente la nivel național funcționând la capacitate maximă.

Odată cu finalizarea acestei investiții, vom putea gestiona la nivelul comunității noastre situația câinilor fără stăpân. De asemenea, va exista la dispoziția populației o adresă de contact pentru sesizări în privința câinilor periculoși de pe raza municipiului Blaj, pentru a putea interveni cu promptitudine.

Adresez rugămintea către toți proprietarii de câini de pe raza municipiului Blaj să nu-i lase nesupravegheați în afara curților sau a locuințelor. În situația în care patrupedele vor fi prinse și duse la noul adăpost pentru câini, recuperarea acestora se va putea face doar contracost.

”Cunosc situația prezentă, știu că numărul câinilor fără stăpân de pe raza localității noastre este în creștere însă, până la finalizarea adăpostului pentru câini, solicit înțelegere din partea dumneavoastră. Recomand multă atenție în această perioadă și, mai ales, supravegherea copiilor.

Vă asigur că odată cu deschiderea adăpostului pentru câinii fără stăpân, Blajul se va ridica, în cel mai scurt timp, la nivelul unui oraș european și din acest punct de vedere!”, a precizat edilul Blajului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea