Actorul Sebastian Papaiani a murit la vârsta de 80 de ani

sebastian-papaiani01Actorul Sebastian Papaiani a murit, marți dimineața, la vârsta de 80 de ani.

Actorul Sebastian Papaiani a murit, anunţă televiziunile de ştiri. În luna mai, Sebastian Papaiani a fost internat de urgenţă pe secţia de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce a suferit un atac cerebral. El a fost spitalizat şi în august după ce soţia sa l-a găsit căzut în baie.

ELIT

Născut pe 25 august 1936 la Piteşti, Sebastian Papaiani şi-a petrecut copilăria într-un cartier de la marginea oraşului argeşean.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, promotia 1960 si in 1963 debuteaza in filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un suras in plina vara “, unde alaturi de tanara si frumoasa actrita Florina Luican, se face remarcat atat de critici cat si de public. Filmeaza an de an, atat in drame cat si in comedii si ramane pentru totdeauna de neegalat in memoria cinefililor in rolurile :Plutonier Capsuna / “ B.D….”, Alecu / “ Asta seara dansam in familie “, Pacala, Pompei / “ Toamna bobocilor “ si mai ales Ieremia / “ Toate panzele sus “.

Mihail David - 2020

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

spetsnaz 27 septembrie 2016 at 18:17

A plecat un mare actor ! Rand pe rand,ne parasesc,cei pe care i-am admirat,in filmele si-n arta romaneasca.Dumnezeu sa-l odihneasca ! R.I.P. !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...