Rămâi conectat

Curier Județean

Activităţi de socializare şi ateliere educative la Centrul de Zi „Sfânta Irina” din Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

martisoare FilantropiaPrichindeii de la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit venirea primăverii printr-o serie de activităţi educative inedite. Sub genericul „Primăvara prichindeilor”, micuţii, ajutaţi de angajaţii centrului, au participat în această perioadă la mai multe activităţi de socializare şi la ateliere educative în cadrul cărora au învăţat să confecţioneze mărţişoare, felicitări şi diverse obiecte decorative.

Potrivit Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “chiar dacă în luna martie vremea a fost uneori capricioasă, în cadrul centrului de zi de la Blaj a fost declarată „Primăvara prichindeilor”, iar fiecare zi a fost însorită şi plină de activităţi educative care au culminat cu serbări în care copii s-au întrecut în poezii şi cântecele.

Pentru implicarea lor în cadrul acestor activităţi copii au primit cadouri oferite cu generozitate de trei donatori din Germania şi România.”

„Copiii au fost răsplătiţi primind cadouri din partea familiilor Binder şi Filker din Germania şi jucării sau jocuri din partea doamnei Olga Ciufudean. Le mulţumim celor care s-au alăturat demersului nostru şi susţin permanent activitatea noastră social – filantropică. Am primit în decursul timpului din partea acestor familii jucării şi jocuri, materiale didactice sau mobilier. Aceste donaţii sunt foarte importante pentru centrul nostru şi contribuie la buna desfăşurare a activităţilor” a spus părintele Vasile Seicean, coordonatorul Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj.

***

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul familiilor tinere, care au în primul rând o situaţie materială mai dificilă sau se află în situaţii speciale cum ar fi: părinţi divorţaţi, familii monoparentale, familii fără venituri sau cu venituri foarte mici, familii cu un singur întreţinător, familii în care părinţii nu sunt încadraţi în câmpul muncii, părinţii studiază încă sau familii numeroase. Copiii au asigurate zilnic două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţii primesc consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare a copilului mic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea