Ziarul Unirea

Activitatea unui spital din România, BLOCATĂ, de filme pentru adulți și acțiune. Ambulanțele au așteptat în curtea unității medicale

Un spital din România a fost blocat din cauza filmelor pentru adulți și de acțiune, astfel, la Târgul Neamț, unde calculatoarele din cadrul Centrului de Primiri Urgențe au fost virusate, iar ambulanțele de pacienți Covid au așteptat în curtea spitalului pentru remedierea situației.

Spital din România, blocat de filme pentru adulți, în plină pandemie. Deși pare o glumă, cazul șocant a fost înregistrat la Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț.

ELIT

Acolo, la Centrul de Primiri Urgențe (CPU), calculatoarele s-au blocat și au împiedicat desfășurarea activității, după ce au fost virusate.

Cazul a fost confirmat de conducerea spitalului care a demarat o anchetă internă.

Pe surse, am aflat că cineva care a fost de gardă, în noaptea de 1 spre 2 aprile 2021, a vizionat, pe calculatorul de la Urgențe, filme pentru adulți și filme de acțiune, cu Bruce Lee.

Persoana cu pricina a fost surprinsă de camerele de luat vederi ale spitalului care arată și la ce se uita angajatul în timpul gărzii de noapte.

Incidentul a ieșit la iveală abia acum, dezvăluit de una dintre victimele acestui episod scandalos, chiar un membru al Consiliului de Administrație al spitalului.

Spital din România, blocat de filme pentru adulți

Maria Vrânceanu a povestit că, pe 2 aprilie, a mers cu soțul ei la Centrul de Primiri Urgențe, „pentru că a avut o problemă de sănătate, un fel de intoxicație”.

„Asta se întâmpla în jurul orei 11.00. Am ajuns la triaj și era destulă forfotă acolo, asistentele fiind prinse cu munca, dar am observat că ele își alocă mult timp pentru completat hârtii, ceea ce nu e normal. Se pierdea mult timp care ar trebui folosit în interesul pacientului. La un moment dat s-a blocat tot triajul. Și nu știam ce se întâmplă. Așa că m-am interesat, fiind și membru în Consiliul de Administrație al spitalului, care e cauza”, a relatat Maria Vrânceanu, citată de mesagerulneamt.ro.

.

Maria Vrânceanu a adăugat că „după ce l-am sunat pe domnul inginer Cebere, care se ocupă de sistemul IT din spital”, a aflat „că s-a blocat calculatorul”.

Ll

„Fără calculator la CPU nu poți face nimic, pentru că sunt proceduri de introducere a fiecărui pacient de către registrator în baza de date. Dar totul se blocase”, a adăugat membra în CA a spitalului.

Tot ea a povestit că, în timp ce personalul tehnic se străduia să remedieze problema, în curtea spitalului „erau și două ambulanțe cu pacienți în ele, cu suspecți Covid”.

Directorul spitalului: „Probabil s-au relaxat…”

Conducerea spitalului a confirmat incidentul, iar în unitatea sanitară a fost declanșată o anchetă internă.

„La ultima ședință a Consiliului de Administrație, doamna Maria Vrânceanu a semnalat un incident care a avut loc în noaptea de 1 spre 2 aprilie la CPU. Ni s-a adus la cunoștință despre niște disfuncționalități la nivelul registraturii de la CPU, pe partea de calculatoare. Responsabilul de la serviciul care se ocupă de partea de IT a constatat că acel calculator de la triaj din CPU s-a blocat din cauză că au fost accesate anumite site-uri ce a dus la virusarea calculatorului”, a declarat directorul spitalului, dr. Alexandru Patrașcu.

Medicul a adăugat că angajații sunt încurajați să își facă pregătirea profesională online, folosind calculatoarele instituției.

„Noi am încercat să dăm posibilitatea angajaților CPU să-ți facă pregătirea profesională online, dar probabil s-au relaxat și au accesat site-uri care nu țin de partea medicală și de fișa postului, a mai precizat directorul.

Dr. Alexandru Patrașcu a recunoscut, însă, că „au fost accesate site-uri cu filme”.

Spitalul din Târgu Neamț, implicat în mai multe scandaluri

„Acum, accesul este restricționat și cei de la CPU au fost înștiințați că pot accesa telefoanele personale de pe rețeaua WI-FI a spitalului. O să facem o anchetă internă pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete”, a mai spus directorul.

Spitalul din Târgu Neamț a mai fost implicată, în ultimii ani, în alte scandaluri răsunătoare: acuzații de trafic de medicamente de mare risc, fostul manager al spitalului și actualul șef al Centrului de Primiri Urgențe (CPU) a fost acuzat că făcea avansuri unei tinere doritoare de a munci în spital dar și moartea suspectă a unui pacient, la scurt timp după ce a fost trimis acasă de peersonalul medical.

De altfel, în noaptea când au fost vizionate filmele care au virusat calculatorul delaUrgență, de gardă era chiar șeful, fostul manager dr. Florin Apostoae.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

FOTO| Cum arată BLANA ursului Arthur, după ce a fost omorât de prințul austriac. A depusă la o tăbăcărie din Târgu Secuiesc

Noi informații apar în cazul uciderii celui mai mare urs din România. Blana ursului Arthur a fost depusă la o… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro