Rămâi conectat

Politică Administrație

Acțiunile Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation, se prăbușesc

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 9 septembrie, la doar o zi după protestele de amploare împotriva proiectului de la Roșia Montană și la scurt timp de la declarațiile liderilor USL care au anunțat că proiectul de lege care ar fi dat undă verde începerii exploatării aurifere, urmează să fie respins în Parlament, acţiunile la bursă ale acţionarului majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), Gabriel Resources Ltd (GBU.TO) s-au prăbușit.

Acestea au scăzut de la 1,41 dolari per acțiune, la 0,76 $. Valoarea acțiunilor s-a diminuat astfel, într-o singură zi, cu 48.30%, potrivit reuters.com/finance.

În jurul orelor 19.00, biroul reunit al grupurilor parlamentare USL din cele două camere ale Parlamentului a anunțat că a decis ca senatorii și deputații PNL, PSD, PC, UNPR să voteze împotriva proiectului de lege care a declanșat protestele de stradă.

Este cea mai redusă cotaţie a acţiunilor companiei canadiene din ultimii 3 ani. Dacă în 18 iulie 2011 o acţiune GBU era cotată la bursă cu 8,17 $ canadieni, astăzi preţul unei acţiuni GBU s-a oprit la 0.71 $.

Reprezentanții Gabriel Resources au anunțat că analizează oportunitatea unui acţiuni în instanţă împotriva statului român în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană.

Această devalorizare a acţiunilor Gabriel Resources pot avea un impact devastator asupra companiei româno-canadiene, afectând posibilitățile acesteia de a obţine împrumuturile necesare pentru demararea proiectului dar și a finanțării necesare pentru continuarea activității până la o decizie definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea