Acţiuni ale poliţiştilor din Apuseni, pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori şi pomi de Crăciun

Ieri, poliţiştii Postului de Poliţie Bistra, împreună lucrători ai I.S.V. Alba și ai Ocolului Silvic Valea Arieșului, au organizat o acţiune în baza planului comun „Scutul Pădurii 2013”.

Potrivit IPJ Alba, “cu această ocazie, a fost identificat D.P., de 47 de ani, din comuna Bistra, care a tăiat fără drept şi a sustras, 8 arbori de esenţă molid, în valoare de 1.800 lei, din pădurea aparţinând unui cetăţean din comună.

Pe numele suspectului au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Şi poliţiştii din Cîmpeni şi Scărișoara, împreună cu lucrătorii silvici au acționat, în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților silvice. Cu ocazia controalelor efectuate în teren, au fost găsiţi 102 pomi de Crăciun, tăiaţi fără drept.

Pomii de Crăciun a fost predaţi ocoalelor silvice, pentru valorificare iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea depistării şi tragere la răspundere penală a persoanelor care i-au tăiat în mod ilegal.”

 foto arhiva

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...