Rămâi conectat

Actualitate

Acțiunea Speed în Alba: 12 aparate radar, folosite de polițiști pe principalele artere rutiere ale judeţului, în perioada 19-25 aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 19- 25 aprilie, poliţiştii rutieri din Alba folosesc 12 aparate radar, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală. Acţiunea se desfăşoară în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.

În perioada 19 – 25 aprilie 2021, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, acţionează în cadrul acţiunii Speed, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei legale.

Sunt folosite, la capacitate maximă, 12 aparate radar, care sunt amplasate pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

Miercuri, 21 aprilie, între orele 00,00 – 24,00, se va derula acțiunea Speed Marathon, perioadă în care polițiștii vor acționa neîntrerupt, timp de 24 de ore, pentru respectarea regimului legal de viteză.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.

Controalele T.I.S.P.O.L. Speed se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene şi au drept scop combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Stimaţi conducători auto, unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților!

Viteza este a doua cauză de mortalitate, în ultimii ani!

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă recomandăm să nu depăşiţi limita legală de viteză!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITP 2024: Ce categorie de mașini trebuie să facă inspecția periodică odată la 6 luni și care sunt exceptate de la această obligaţie Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și vizează în principal inspecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea