Rămâi conectat

Curier Județean

ACŢIUNEA “BLOCADA” 2015: Amenzi de aproape 100.000 de lei în 5 zile, aplicate de polițiștii rutieri din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, desfășoară activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

filtru rutierPoliţiştii rutieri din judeţul Alba, acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Astfel, în perioada 25 – 30 iulie a.c., poliţişti din structurile menţionate mai sus, au constatat 23 de infracţiuni, din care 15 în flagrant delict, şi 468 de abateri contravenţionale, cele mai multe (361) pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 99.595 lei.

Acţiunile preventiv-reactive se vor desfășura pe eaza județușui și în luna august. Participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea