Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Acțiune de weekend a polițiștilor rutieri din Alba. Zeci de permise reținute și amenzi în valoare de 70 de mii de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În zilele de 21 şi 22 februarie 2014, poliţiştii rutieri din Alba împreună cu poliţiştii de ordine publică, au acţionat pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule, după ce au consumat alcool.

Potrivit IPJ Alba, „1.254 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, dintre aceştia 6 fiind depistaţi conducând sub influenţa alcoolului. Pe numele acestora au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au aplicat 415 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 69.700 lei.

De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 9 infracțiuni la regimul rutier.

 

Exemple:

La data de 22.02.2014, ora 17,56, poliţiştii rutieri din Zlatna, au oprit pentru control, pe raza localităţii Feneş, un autoturism condus de C.G., de 42 de ani, din Zlatna.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 22 februarie, ora 21.20, poliţiştii Serviciului Rutier Alba,  au oprit pentru control,  pe strada Ion Creangă din Cugir, un autoturism condus de S.M., de 60 de ani, din Cugir.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S.M. a fost condus la Spitalul Orăşenesc Cugir unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi seară, la ora 21,14, poliţiştii Biroului Rutier Sebeş, au oprit, pentru control, pe strada Dorobanţi din municipiul Sebeş, un autoturism condus de T.C., de 35 de ani, din Sebeş.

Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

T.C. a fost condus la Spitalul municipal Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.”

În toate cazurile prezentate mai sus, faţă de conducătorii auto depistaţi, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” organizează concurs pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” organizează concurs pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile Cinci posturi au fost scoase la concurs de către Inspectoraul pentru Situații de Urgență „Unirea” pentru locuri precum: control și activități preventive, avizare-autorizare, control și activități preventive, intervenție și reziliența comunităților și asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea