Rămâi conectat

Actualitate

Acordarea gradaţiilor de merit în învăţământ, după vechea metodologie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Cadrele didactice îşi pot depune la sediul Inspecoratului Şcolar Judeţean Alba cererile privind acordarea gradaţiilor de merit, cu documentele justificative referitoare la activitatea desfăşurată, iar ultima zi de înregistrare la IŞJ Alba este 11 aprilie, între orele 10.00 – 15.00, metodologia în vigoare fiind cea de anii trecuţi. Modelele fişelelor de autoevaluare specifice fiecărei discipline, pentru alte categorii de beneficiari legali, precum şi pentru directori de şcoli şi grădiniţe, aprobate de comisia paritară a IŞJ Alba, au fost postate pe site-ul oficial www.isj. albanet.ro.
Conform metodologiei, gradaţia de merit se va acorda pe o perioadă de 5 ani de zile, iar plata se va face începând cu 1 septembrie. Gradaţia de merit reprezintă 25 la sută din salariul de bază şi se acordă pentru 16 la sută din personalul didactic (3,2 la sută/an) cu vechime de minim 3 ani în învăţământ şi performanţe deosebite în perioada 1 septembrie 2007 – 31 august 2011. Documentele obligatorii care trebuie anexate sunt: numele şi prenumele candidatului/unitatea de învăţământ/specialitatea/vechimea; opisul dosarului – denumirea documentului, iar în dreptul lui se menţionează pagina unde poate fi găsit; fişa de autoevaluare cu punctajul obţinut, validată în Consiliul Profesoral şi vizată de directorul unităţii de învăţământ; raport explicativ al fişei de autoevaluare în care sunt menţionate activităţile conform criteriilor din fişă, documentul care justifică fiecare activitate şi pagina la care se găseşte documentul; adeverinţă cu calificativele obţinute în perioada prevăzută de grilă (01.09.2007 – 31.08.2011); aprecierea sintetică a Consiliului Profesoral; aprecierea directorului unităţii de învăţământ (în cazul directorilor aprecierea va fi formulată de inspectorul pentru implementarea descentralizării instituţionale); copia procesului-verbal al Consiliului Profesoral în care au fost validate portofoliile.
Graficul acordării gradaţiei de merit este următorul: 12 – 20 aprilie: analiza dosarelor de către inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ şi elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului în specialitate; 25 aprilie – 4 mai: verificarea dosarelor de către comisia de coordonare a concursului în vederea acordării gradaţiei de merit; 25 aprilie – 5 mai: verificarea dosarelor de către reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ şi refacerea punctajelor, în situaţia în care observaţiile sunt juste, împreună cu inspectorul de specialitate; 8 – 11 mai: Consiliul de Administraţie al IŞJ Alba aprobă lista cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării; 14 mai: afişarea listei la avizierul IŞJ Alba; 16 – 18 mai: depunerea contestaţiilor asupra punctajului acordat; 21 – 24 mai: rezolvarea contestaţiilor de către comisie; 26 mai: validarea rezultatelor finale ale concursului de către CA al IŞJ şi afişarea acestora la IŞJ; 30 – 31 mai: înaintarea la MECTS, în vederea emiterii ordinului ministrului Educaţiei, a tabelului nominal cu personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi cel de conducere din unităţile de învăţământ, nominalizat pentru acordarea gradaţiei de merit; 30 iulie: emiterea ordinului ministrului Educaţiei.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea