Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei a crescut, în Alba, de la 65,8% la 95,76%, în două luni, în urma campaniilor derulate de DSP

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei a crescut în județul Alba, la 95,76%, de la 65,8%, cât era la începutul lunii iulie, în această perioadă fiind vaccinați aproape 3.800 de copii.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că părinții au înțeles importanța și necesitatea vaccinării copiilor, iar în ultimele trei săptămâni nu a mai apărut niciun caz nou de rujeolă.

”Astăzi acoperirea vaccinală la nivelul județului Alba este de 95,76%, ceea ce înseamnă cu 0,76% peste cerințele Organizației Mondiale a Sănătății. De la începutul campaniei au fost vaccinați atât în centrele suplimentare înființate de DSP Alba, cât și în cabinetele medicilor de familie, un număr de 3.779 de copii”, a spus Alexandru Sinea.

În luna iulie, DSP Alba a înființat șapte centre suplimentare de vaccinare împotriva rujeolei, în zone greu accesibile și vulnerabile la îmbolnăvire, în municipiile Aiud (cartierul Hotar) și Sebeș (pe strada Câmpului), în orașul Ocna Mureș (colonia Monchim) și în comunele Câlnic (strada Principală), Hopârta (Casa de Copii Silivaș), Ohaba (Ungurei Centru) și Săsciori (Răchită).

”Am stat de vorbă cu părinți, cu medici de familie, am fost la fiecare centru de vaccinare pentru a vedea situația din teren, iar principalul motiv pentru care părinții refuză vaccinul sunt campaniile derulate pe internet în care sunt expuse părți fictive negative ale vaccinurilor”, a spus Alexandru Sinea, întrebat care este principalul motiv pentru care unii părinți refuză vaccinarea.

În depozitul DSP Alba mai sunt 3.591 de doze de vaccin ROR, potrivit sursei citate.

”Conducerea DSP Alba își dorește să păstreze acest trend ascendent și să aibă o acoperire vaccinală ridicată și pe viitor. Acest deziderat poate fi realizat prin încheierea de protocoale la nivelul județului între DSP, Asociația Medicilor de Familie și Casa de Asigurări de Sănătate. Îmi doresc să menținem colaborările pentru că nu putem să ne permitem să scadă acoperirea vaccinală”, a mai spus Alexandru Sinea.

Totodată, el a transmis mulțumiri angajaților DSP și instituțiilor implicate.

De la începutul anului, în județul Alba au fost confirmate 205 cazuri de rujeolă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea