ACL își anunță astăzi candidatul la alegerile prezidenţiale. Se întețește pre-campania electorală

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) urmează să anunțe astăzi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale. Cîștigătorul în această competiție internă dintre  Klaus Johannis şi Cătălin Predoiu va fi stabilit, conform reprezentanților alianței, pe baza cercetărilor sociologice.

Numele primarului Sibiului este vehiculat ca și câștigător detașat în sondajele ACL.

ELIT

Lansarea oficială a candidatului comun al PNL-PDL în lupta pentru Cotroceni vine cu o oarecare întârziere, având în vedere că data avansată de liderii ACL era 4 august. Motivul invocat era faptul că rezultatele sondajului de opinie comandat de PDL au întârziat, întrucât acesta a fost demarat mai târziu.

Acest lucru anunță practic intensificarea precampaniei electorale pentru prezidențiale, începută deja imediat după ruperea USL și continuând apoi cu europarlamnetarele.

Potrivit celor patru sondaje de opinie date publicităţii în iulie (CURS, IRSOP, INSCOP şi CSCI), primii doi clasaţi în preferinţele electoratului sunt Victor Ponta şi Klaus Johannis. În turul doi al prezidenţialelor, Victor Ponta l-ar devansa pe Klaus Johannis la o diferenţă de 10 procente (55% , faţă de 45%) în sondajul CSCI, în timp ce diferenţa ar fi 5,6% (52,8%, faţă de 47,2%) în sondajul INSCOP.

ADEZIUNE PLUS

Sondajele CURS şi IRSOP relevă şi ele că în turul doi Ponta l-ar devansa pe Iohannis, rezultatele fiind de 53% (Ponta) la 47% (Iohannis) în sondajul CURS şi de 49% (Ponta) la 43% (Iohannis) în sondajul IRSOP.

Conform sondajului INSCOP, dacă Victor Ponta şi Cătălin Predoiu ar ajunge în turul al doilea, primul ar câştiga la o diferenţă mare: 66,7% la 39,3%.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro