Rămâi conectat

Politică Administrație

ACL își anunță astăzi candidatul la alegerile prezidenţiale. Se întețește pre-campania electorală

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) urmează să anunțe astăzi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale. Cîștigătorul în această competiție internă dintre  Klaus Johannis şi Cătălin Predoiu va fi stabilit, conform reprezentanților alianței, pe baza cercetărilor sociologice.

Numele primarului Sibiului este vehiculat ca și câștigător detașat în sondajele ACL.

Lansarea oficială a candidatului comun al PNL-PDL în lupta pentru Cotroceni vine cu o oarecare întârziere, având în vedere că data avansată de liderii ACL era 4 august. Motivul invocat era faptul că rezultatele sondajului de opinie comandat de PDL au întârziat, întrucât acesta a fost demarat mai târziu.

Acest lucru anunță practic intensificarea precampaniei electorale pentru prezidențiale, începută deja imediat după ruperea USL și continuând apoi cu europarlamnetarele.

Potrivit celor patru sondaje de opinie date publicităţii în iulie (CURS, IRSOP, INSCOP şi CSCI), primii doi clasaţi în preferinţele electoratului sunt Victor Ponta şi Klaus Johannis. În turul doi al prezidenţialelor, Victor Ponta l-ar devansa pe Klaus Johannis la o diferenţă de 10 procente (55% , faţă de 45%) în sondajul CSCI, în timp ce diferenţa ar fi 5,6% (52,8%, faţă de 47,2%) în sondajul INSCOP.

Sondajele CURS şi IRSOP relevă şi ele că în turul doi Ponta l-ar devansa pe Iohannis, rezultatele fiind de 53% (Ponta) la 47% (Iohannis) în sondajul CURS şi de 49% (Ponta) la 43% (Iohannis) în sondajul IRSOP.

Conform sondajului INSCOP, dacă Victor Ponta şi Cătălin Predoiu ar ajunge în turul al doilea, primul ar câştiga la o diferenţă mare: 66,7% la 39,3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea