Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Achiziția a șase autobuze electrice și stații de încărcare în Municipiul Alba Iulia: Licitația de peste 60 de MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Achiziția a șase autobuze electrice și stații de încărcare în Municipiul Alba Iulia: Licitația de peste 60 de MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Furnizarea de autobuze electrice, microbuze electrice și stații de încărcare aferente”. Valoarea totală estimată a investiției este de 63.095.861,70 de lei.

Achiziția celor 6 microbuze nepoluante și 6 stații de încărcare lentă face parte din cadrul proiectelor ”Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare” și „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare în parteneriat cu comuna Ciugud”.

Capacitatea totală de transport a microbuzelor va fi de minim 21 persoane plus conducător, cu un număr de locuri pe scaune cuprins între 10 și 21.

Prin implementarea noilor sisteme de propulsie electrice și a infrastructurii necesare se aduce un plus de valoare transportului public urban și se asigură utilitatea unei soluții de mobilitate modernă și sustenabilă compatibilă cu cerințele impuse de UE privind protecția mediului.

Noul sistem de propulsie, asigură o tendință de creștere a dinamicii transportului public urban, în raport cu transportul bazat pe autoturisme personale, ceea ce contribuie la menținerea și îmbunătățirea parametrilor calitativi ai mediului, prin reducerea poluării aerului și prin minimizarea emisiilor poluante.

Înnoirea materialului rulant propusă prin prezentul proiect, este în sinergie cu Planul de Mobilitate urbană durabilă și cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Alba Iulia. Prin implementarea acestui proiect se anticipează următoarele beneficii principale:

  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră produse de transportul public urban la nivelul comunității locale;
  • Reducerea nivelului de zgomot;
  • Reducerea consumului de resursele primare din combustibili fosili;
  • Îmbunătățirea calității aerului;
  • Creșterea calității vieții cetățenilor;
  • Creșterea atractivității transportului public urban în raport cu transportul bazat pe autoturisme personale și astfel reducerea tendinței de utilizare a acestora din urmă;
  • Dezvoltarea unei structuri urbane durabile.

În cadrul proiectelor menționate, indicatorii obiectivului de investiții vor viza:

  • Creșterea numărului de pasageri transportați în transportul public urban în Alba Iulia prin vehicule nepoluante;
  • Creșterea numărului de mijloace de transport nepoluante care deservesc serviciul public de transport la nivelul Municipiului Alba Iulia;
  • Creșterea numărului de stații de încărcare a mijloacelor de transport nepoluante la nivelul municipiului Alba Iulia;
  • Stimularea transportului în comun cu mijloace de transport nepoluante în zona urbană funcțională Alba Iulia – Ciugud, localități cu o dinamică accentuată a mobilității populației.

Obiectiv general al proiectului este „Promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în municipiile reședință de județ, respectiv municipiul Alba Iulia ( PP1), municipiul Buzău (PP 2), municipiul Constanța (PP3) și municipiul Ploiești (PP4), care să conducă la reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun cu impact asupra fluidizării traficului rutier”.

Obiectivul specific al proiectului este Înlocuirea integrală a parcului de material rulant de pe o serie de rute de transport public operaționale, actualmente deservite cu autobuze diesel (în multe cazuri depășite fizic sau moral).

• Rutele 103 și 104 din Alba Iulia; 13 autobuze, 4 stații de încărcare rapidă, 13 stații de încărcare lentă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea