Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Achitare definitivă pentru un bărbat din Gârbova judecat pentru că și-ar fi ucis mama. Cinci expertize medicale realizate în dosar

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Achitare definitivă pentru un bărbat din Gârbova judecat pentru că și-ar fi ucis mama. Cinci expertize medicale realizate în dosar

Un bărbat din Alba, judecat pentru omor, victima fiind mama sa în vârstă de 79 de ani, a fost achitat definitiv pentru fapta de violență în familie care ar fi determinat decesul mamei sale. La instanța de fond a primit 9 ani și o lună de închisoare. Instanța i-a aplicat, totuși, o pedeapsă de 3 luni după gratii pentru o altă faptă de violență în familie, care a fost executată în arest preventiv.

Femeia a murit în urmă cu 4 ani, în martie 2019, în comuna Gârbova. Cadavrul femeii a fost găsit după aproape două luni. Paul O. G. (50 de ani) a fost arestat preventiv în martie 2021 după ce a fost prins în afara ţării şi trimis în România pentru a fi judecat.

Între bărbat și mama acestuia ar fi avut loc mai multe conflicte. Procurorii au stabilit că în 19 martie 2019, bărbatul a lovit victima cu un corp dur, femeia decedând în urma agresiunii. După ce a îmbrăcat-o în alte haine şi a aşezat-o în pat, şi-a făcut bagajul, luându-şi hainele, laptopul şi cele două carduri emise pe numele mamei sale în Germania. A lăsat la faţa locului mai multe bijuterii cu aspect de aur, aparţinând mamei sale, în poşeta acesteia, cu scopul de a fi folosite pentru cheltuielile de înmormântare.

Ulterior, a călătorit prin mai multe ţări europene cu scopul de a se ascunde. Cadavrul femeii a fost descoperit după aproape două luni, în 9 mai 2019. Au fost demarate cercetările, în urma cărora au rezultat probe care, coroborate, au condus la presupunerea rezonabilă că fiul femeii a săvârşit infracţiunea de omor asupra unui membru de familie, solicitându-se arestarea sa preventivă în lipsă. A fost depistat în Austria, în baza mandatului european de arestare preventivă, fiind predat autorităţilor din România.

Cinci expertize medicale realizate în dosar

După o perioadă de stat în arest preventiv și în arest la domiciliu, în septembrie 2022 a fost eliberat sub control judiciar. În final, a fost achitat, magistrații de la Curtea de Apel stabilind că nu există date certe care să facă legătură între decesul femeii și agresiunea comisă de bărbat. În dosar s-au efectuat cinci expertize medicale, unele fiind contradictorii.

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au luat în considerare raportul de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” în care scria că femeia nu mai era în viață când bărbatul efectua manevre. „Nu am identificat în considerentele sentinței motivele pentru care prima instanță a înlăturat concluziile raportului de nouă expertiză medico-legală întocmit de INML.

Noi considerăm acest raport de nouă expertiză, avizat corespunzător, ca fiind complet și elocvent în cauză, concluzia fiind aceea că moartea s-a datorat infarctului miocardic, și nu acțiunii inculpatului. Nu am înțeles cum se poate concluziona categoric că moartea a fost violentă, cât timp varianta prezentată de inculpat nu a fost exclusă, iar explicațiile comisiilor care au întocmit rapoartele de noi expertize (Alba și, mai ales, București) le-am găsit extrem de convingătoare”, au concluzionat magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia. Bărbatul nu a recunoscut că a ucis-o pe mama sa, susţinând că a dorit să îi acorde primul ajutor după ce a văzut că „nu mai are puls”.

În prezent este internat într-un spital de psihiatrie, fiind obligat de instanță la tratament medical de specialitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea