Rămâi conectat

Ştirea zilei

ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni: Experții CIAS verifică la locul prăbușirii dacă sistemul ELT a funcționat în parametrii normali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident aviatic Apuseni10Experţii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile au revenit în zona în care s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan. Specialiştii încearcă să afle de ce semnalul aeronavei nu a fost recepţionat de satelit.

Lucrătorii CIAS au adus cu ei sistemul „ELT”, cel care ar fi trebuit să anunţe locul exact al prăbuşirii.

Dispozitivul, aşezat în coada aparatului de zbor, are două antene: una care emite către aeronavele ce survolează zonă, iar cealaltă – către serverul din Rusia. Doar avioanele care treceau pe deasupra l-au recepţionat. Anchetatorii au găsit una din antene ruptă, iar acum trebuie să stabilească dacă s-a rupt atunci când avionul s-a prăbuşit sau era ruptă dinainte.

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

În acest caz procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea