Rămâi conectat

Politică Administrație

Accidentele grave de circulație și siguranța rutieră, analizate de reprezentanții Instituției Prefectului Județului Alba

Publicat

în

Marţi,  7 octombrie 2014 s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Judeţene pentru Siguranţa Rutieră Alba, prezidată de subprefectul Cornel Murg. Ordinea de zi a cuprins următoarele puncte: analiza accidentelor grave de circulaţie produse pe drumurile publice din judeţul Alba în semestrul I 2014; informare privind activitatea derulată de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba, în ceea ce priveşte obţinerea permiselor de conducere în semestrul I 2014.

La şedinţă au fost prezenţi membrii Comisiei, respectiv: d-nul Zgârdea Mihail, şef serviciu, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba, d-nul Davidaş Dorin, comisar de poliţie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba- Serviciul Rutier; d-nul Martoma Sorin, şef Agenţia Alba – Autoritatea Rutieră Română; d-nul Nagyi Sorinel, inspector coordonator judeţean, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; d-nul Rîşteiu Nicolae, şef Reprezentanţă Alba a Registrului Auto Român; d-nul Drăguş Marius Gabriel, prim – vicepreşedinte a Filialei Confederaţiei  Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România; d-nul Olălău Vasile, reprezentant Federaţia Naţională a Formatorilor Auto din România; d-nul Dănilă Vasile, reprezentant Federaţia Naţională a Formatorilor Auto din România.

Primul punct al ordinei de zi a fost prezentat de către d-nul Davidaş Dorin, comisar de poliţie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba- Serviciul Rutier.

Elit - Gustul Desăvârșit

În primul semestru al anului 2014 pe raza judeţului Alba s-au comis 56 accidente grave de circulaţie, înregistrându-se astfel o creştere cu 3,70% a accidentelor faţă de perioada similară a anului trecut. Principalele cauze ale comiterii accidentelor grave sunt următoarele: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor, nerespectarea distanţei între vehicule, etc., cele mai multe accidente  producându-se în intervalul orar 14,00 – 22.00.  În ceea ce priveşte drumurile naţional europene şi autostrada A1, pe DN1 s-au produs 7 accidente, pe DN1 1 accident, iar pe Autostrada  A1 1 accident.

A două temă înscrisă pe ordinea de zi a fost prezentată de către d-nul Zgârdea Mihail, şef serviciu, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba.

În primul semestru al anului în curs au fost primite dosare de examinare şi s-au programat la examen pentru obţinerea permisului de conducere un număr de 5674 candidaţi. Procentul de promovabilitate la proba teoretica este 57,99%, dintr-un număr de 4.961 candidaţi examinaţi promovând examenul un număr de 2.877 persoane,  iar la cea practică de 78,40% fiind admişi 2.193 candidaţi  din 2.797 persoane examinate.

Problemele luate în discuţie în timpul şedinţei au vizat cu prioritate crearea unui spaţiu corespunzător în incinta sediului SPCRPCIV Alba, în vederea susţinerii examenului auto, proba teoretică, pentru a se evita deplasarea candidaţilor la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a susţine  această activitate şi revenirea la sediul serviciului în vederea programării la proba de traseu, dimensionarea numărului de examinatori la proba de traseu în funcţie de numărul de candidaţi, în vederea evitării susţinerii probei teoretice la un interval de timp prea mare faţă de momentul finalizării cursurilor şcolii de şoferi şi al promovării examenului teoretic, evitarea circulării la orele de vârf în zonele cele mai aglomerate din oraş a autoturismelor pe care viitorii şoferi învaţă să conducă, adaptarea programului de lucru la ghişee în raport de solicitarea cetăţenilor.

Subprefectul Cornel Murg a remarcat buna colaborare a reprezentanţilor instituţiilor prezente la şedinţă subliniind faptul că activitatea desfăşurată de aceştia se răsfrânge în situaţia regăsită pe drumurile judeţene. „ Cu cât instructorii profesionişti sunt mai bine pregătiţi, cu atât numărul accidentelor se reduce. Totodată îmbunătăţirea activităţii de examinare ne oferă nouă, tuturor certitudinea  creării unui climat se siguranţă pe şosele.” a precizat subprefectul Cornel Murg.

„Referitor la problema organizării unui spaţiu corespunzător în incinta sediului SPCRPCIV Alba, în vederea susţinerii examenului auto, proba teoretică, noi deja facem demersuri în acest sens. Am identificat un spaţiu în incinta SPCRPCIV Alba, dar acesta este în prezent ocupat de angajaţi ai primăriei. Vă asigur, că se vor purta discuţii pentru ca în viitorul apropiat acesta să se elibereze şi să poată fi pus la dispoziţia Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Alba” a mai declarat subprefectul Cornel Murg.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: UE are nevoie de o abordare care să păstreze și chiar să crească locurile de muncă

Publicat

în

Săptămâna aceasta, în Parlamentul European, sperăm să ajungem la un compromis în privința a trei componente esențiale ale FIT for 55, proiectul european prin care Uniunea își propune să reducă, până în anul 2030, emisiile de dioxid de carbon cu 55%, comparativ cu anul 1990. E vorba despre Emissions Trading System, Carbon Border Adjustment Mechanism și Social Climate Fund, pentru care grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, speră să fie agreată o variantă prin care să păstrăm viabile țintele propuse prin programul FIT for 55 și, în același timp, să protejăm locurile de muncă la nivelul Uniunii.

Chiar dacă situația actuală a scos încălzirea globală din prim-planul agendei publice, asta nu înseamnă că problema nu este la fel de reală ori că angajamentele pe care le-am luat față de viitor pot sau trebuie să fie ignorate. În același timp, însă, Uniunea Europeană se află la un moment de răscruce, în care trebuie să privim spre viitor din toate unghiurile posibile, să anticipăm și să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne vom confrunta.

Iar una dintre aceste probleme și provocări în același timp este reîntoarcerea producției în interiorul UE. Ne-am lovit cu toții de problema asta în timpul pandemiei de Covid, când ne-am fi dorit ca toate capacitățile de producție pentru vaccin, necesare cetățenilor Uniunii, să fie aici, în spațiul statelor membre. Ne lovim și acum de această problemă, a lanțurilor de distribuție globale, care pot fi perturbate de situații ce cu greu ar fi putut fi anticipate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că economia statelor membre este pe cât de puțin dependentă posibil de lanțul de distribuție extra european.

Viitorul UE este unul în care piața comună interacționează liber, în baza unor reguli clare, cu toate piețele globale, însă cu o autonomie cât mai bine conturată. Iar pariul pe care trebuie să-l câștigăm pentru viitor este acela al întoarcerii facilităților de producție în interiorul Uniunii. Fie că vorbim de industrie, de hi-tech sau chiar de energie, pentru care trebuie să investim în soluții alternative combustibililor fosili, Uniunea Europeană are nevoie de un plan de investiții și recalibrare a întregii industrii și economii, astfel încât dependența de importuri să fie cât mai mică posibil.

Acest lucru poate fi o imensă oportunitate pentru România, cu condiția să fim pregătiți din timp. Mă refer aici atât la Guvern, care trebuie să vină cu măsuri care să atragă investitorii și companiile, dar mai ales la UAT-uri, care pot găsi formule punctuale prin care să convingă potențialii investitori. Această recalibrare a economiei europene, a unităților de producție, va avea loc fără dar și poate. Dacă știm să profităm de ea, România poate deveni una dintre cele mai viabile opțiuni pentru dezvoltarea acelor industrii pentru care, în prezent, Uniunea se bazează în principal pe importuri.

Mircea Hava, europarlamentar PNL, Membru PPE


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

Publicat

în

Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor

În contextul crizei alimentare preconizate, capacitatea României de a hrăni Europa reprezintă un real element de securitate şi stabilitate, iar Partidul Social Democrat a înţeles pe deplin valoarea fermierilor români, dovada de necontestat fiind reprezentată de investiţiile din agricultură şi subvenţiile alocate ori de câte ori PSD a fost la guvernare.

Și de această dată, în doar 6 luni de guvernare, Partidul Social Democrat a accelerat implementarea soluţiilor concrete destinate desfăşurării activităţii fermierilor. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a aprobat alocarea a 700 de milioane de lei proiectelor de investiţii pentru irigații, un element strategic care stă la baza unei agriculturi performante şi eficiente din punct de vedere al productivităţii.

Deşi foştii miniştri nu au acordat importanţa necesară extinderii şi modernizării sistemului naţional de irigaţii, în contextul secetei tot mai acute care se anunţă, actuala conducere a ministerului Agriculturii a anunţat că toţi fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, asigurându-se astfel o producţie care să poată susţine cererea pieţei interne.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest moment, România poate iriga la nivel optim peste 1 milion de hectare de teren arabil, însă dacă s-ar fi putut beneficia şi de alocările din PNRR, atât de vitale pentru dezvoltarea ţării, toată suprafaţa agricolă a României ar fi putut fi irigată până la finalizarea noului cadru financiar multianual.

Chiar şi în aceste condiţii vitrege găsite la minister, ministrul Chesnoiu a găsit soluţii pentru a implementa măsuri de sprijin pentru asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a 50% din facturile la energie electrică pentru folosirea instalaţiilor de pompare de către fermieri. În acelaşi timp, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, într-un ritm accelerat, până la atingerea suprafeţei totale de 2 milioane de hectare irigabile.

Trebuie să amintim faptul că actualul Guvern a majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat investiţiilor în infrastructura de irigaţii şi a inclus prin lege, la finanţare, sistemele de irigaţii de la nivelul fermelor. Practic, acolo unde nu este extinsă încă reţeaua naţională, fermierii pot accesa fonduri directe pentru soluţii moderne de irigat.

Toate aceste acţiuni şi măsuri adoptate de Partidul Social Democrat demonstrează faptul că cel mai mare partid al românilor rămâne încă o dată cel mai mare partener de dialog, cu o strategie solidă şi cu viziune pentru dezvoltarea fiecărui sector al societăţii.

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat PSD, Tuhuț Radu Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare