Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Accident mortal la Rimetea – un băiat de 16 ani a decedat după ce a căzut în gol zeci de metri de pe Piatra Secuiului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

coltii_trascaului_foto piatra secuiuluiUn accident foarte grav s,-a petrecut luni, în jurul orelor amiezii la Rimetea. Un tânăr a căzut în gol circa 30 de metri de pe stânca Piatra Secuiului din localitate.

Sezizarea a venit prin apelul de urgență 112, echipaje de poliție, Salvamont și salvare pornind imediat înspre locul accidentului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Apelul a fost făcut de mama bărbatului accidentat. Nu se cunoaște în acest moment motivul exact pentru care victima se afla pe stâncă și nici dacă leziunile suferite i-au fost mortale bărbatului.

Piatra Secuiului reprezintă un punct de atracție pentru sportivii alpiniști și cei  parapantiști. Anual, aici se înregistrază accidente în care sunt implicaţi pasionaţii acestor sporturi.

UPDATE: Persoana accidentată a fost găsită decedată de echipele Salvamont. Este vorba despre un adolescent de 16 ani de naționalitate maghiară. Acesta se afla în drumeţie împreună cu un grup de turişti din Ungaria, iar la un  moment dat, din cauza neatenţiei, a alunecat şi a căzut în gol, izbindu-se de stânci. Potrivit informaţiilor oferite de Salvamont Alba, băiatul a decedat pe loc, suferind numeroase fracturi incompatibile cu viaţa, la nivelul capului şi întregului corp.

UPDATE, raport IPJ Alba: În data de 15 iulie, ora 12.11, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Rîmetea, au fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţă 112, de către o femeie, cetăţean maghiar, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu familia sa pe traseul de la Piatra Secuiului – Rîmetea, fiul său, de 16 ani, a căzut într-o prăpastie de aproximativ 30 metri.

La faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, un echipaj al ambulanţei şi salvamontişti, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în data de 15.07.2012, în jurul orelor 10.00, cei patru membrii ai familiei au plecat pe un traseu montan marcat de la Piatra Secuiului, fiind echipaţi pentru drumeţii pe munte. La jumătatea traseului, tatăl, împreună cu unul dintre copii, de 16 ani, au schimbat traseul şi au plecat pe un traseu nemarcat, iar minorul a căzut într-o prăpastie de aproximativ 30 metri.

Echipajul de la Salvamont Alba sosit la locul producerii evenimentului a constat decesul minorului, cadavrul acestuia fiind transportat la morga Spitalului Municipal Aiud, în vederea efectuării autopsiei medico-legale .

In continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul minorului.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea