Rămâi conectat

Ştirea zilei

Accident cumplit provocat de către un tânăr din Alba, „alcoolizat” și fără permis: Ce pedeapsă a primit după ce a cauzat decesul prietenului său

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Accident cumplit provocat de către un tânăr din Alba, „alcoolizat” și fără permis: Ce pedeapsă a primit după ce a cauzat decesul prietenului său

Un acord de recunoaștere a vinovăției a fost încheiat între Curtea de Apel Alba Iulia și un bărbat de 31 de ani, care a fost acuzat de trei infracțiuni rutiere: ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Bărbatul, din comuna Vințu de Jos, a provocat un accident mortal, în 6 septembrie 2021, în timp ce conducea un TAF pe un drum public din satul Inuri. Victima a fost un tânăr de 24 de ani stătea pe scara din partea dreaptă a TAF-ului, iar pe un sector de drum în rampă s-a dezechilibrat și a căzut, vehiculul trecând cu roata din dreapta spate peste acesta.

Tânărul a murit aproape instantaneu. Ancheta ulterioară a arătat că șoferul avea având o îmbibație alcoolică de 1,73 g/l alcool pur în sânge la prima probă. De asemenea, victima avea o alcoolemie de 3,21 g/l alcool pur în sânge. Autorul accidentului a recunoscut integral faptele și a încheiat acordul cu procurorul pentru o pedeapsă de 2 ani 2 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Inițial, Judecătoria Alba Iulia a respins acordul, dar, în final, Curtea de Apel a pronunțat o hotărâre definitivă în sensul accepării înțelegerii dintre cele două părți.

„În dezacord cu prima instanţă, Curtea constată că prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei s-a realizat o justă individualizare a pedepselor şi a modalităţii de executare a pedepsei rezultante, apreciind că sunt îndeplinite condiţiile pentru admiterea acordului de recunoaştere a vinovăţiei şi pentru suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante aplicate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi de către inculpat fiind fondate sub acest aspect”, se precizează în hotărârea instanței, din 19 aprilie 2023.

Prieteni și colegi de muncă

Magistrații au considerat că pronunţarea unei soluţii de condamnare la pedepse cu închisoarea majorate, urmată de executarea pedepsei rezultante în regim de detenție ar fi excesivă raportat la persoana inculpatului.

„Inculpatul și victima erau prieteni, fiind și colegi de muncă, iar faptul că au mai procedat și în trecut în maniera reținută, persoana vătămată obișnuind să se deplaseze în cabina tractorului ca pasager, preferând să se expună tuturor riscurilor care decurgeau din această imprudență decât să meargă pe jos până la destinație, nu ar trebui să constituie un factor agravant imputat exclusiv inculpatului.

La data incidentului fatal acesta era la rândul său sub influența alcoolului, deci nu în totalitate apt să prevadă că, din cauza stării avansate de ebrietate și pe fondul oboselii extreme, prietenul său, într-un moment de neatenție, ar putea să cadă, punându-și viața în primejdie”, a completat instanța care a pronunțat sentința definitivă.

A fost lăsată nesoluționată cererea unei părți civile privind acordarea de daune morale în valoare de 30.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea