Rămâi conectat

Ştirea zilei

ACCIDENT AVIATIC în Apuseni: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și-a declinat competența – ancheta este preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

procuror Augustin LazarProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia de urmărire penală au încheiat un prim stadiu al cercetărilor  în dosarul nr. 41/P/2014 privind  accidentul aviatic  din data de 20.01.2014, efectuând următoarele acte:

– cercetarea locului producerii accidentului;

– ridicarea mijloacelor materiale de probă;

– audierea persoanelor vătămate în accident, a persoanelor care au participat, în diferite calităţi la operaţiunile de salvare, medici de urgenţă etc. Au fost audiaţi 28 de martori din personalul ISU, SMURD, silvic, jandarmi, localnici precum şi cele 5 persoane vătămate.

S-a dispus efectuarea de rapoarte medico-legale, s-au solicitat şi depus documentele relevante de la instituţiile în cauză .

Mijloacele materiale de probă ridicate de la locul producerii accidentului (aparatul GPS şi staţia ELT) au fost predate investigatorilor CIAS, urmând a fi  trimise spre examinare la un laborator de specialitate.

Din actele de urmărire penală realizate până în prezent a rezultat că se impune audierea unor persoane din cadrul unor instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă, persoane având calităţi ce atrag competenţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , Secţia parchetelor militare.

Pentru acest motiv, prin ordonanţa din data de 4 februarie 2014 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a acestei cauze în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia parchetelor militare care va continua ancheta în cauză”, precizează reprezentantul instituției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea