Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

A V-a ediție a BIBLIOTECII DE VACANȚĂ de la Sebeș s-a încheiat de Ziua Prieteniei. Două săptămâni de povești, jocuri și muzică au adus împreună peste 100 de copii și de biblio-voluntari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A V-a ediție a BIBLIOTECII DE VACANȚĂ de la Sebeș s-a încheiat de Ziua Prieteniei. Două săptămâni de povești, jocuri și muzică au adus împreună peste 100 de copii și de biblio-voluntari

Proiectul „BIBLIOTECA DE VACANȚĂ”, aflat la cea de-a V-a ediție, inițiat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș prin Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș, s-a desfășurat în perioada 19-30 iulie 2021.

Activitățile variate propuse celor mai mici cititori ai bibliotecii au fost menite să le stimuleze curiozitatea, abilitățile practice, creativitatea și să le satisfacă nevoia de lectură și de petrecere a timpului liber în compania plăcută a celor de vârste apropiate și a voluntarilor, care au ales să se bucure de atmosfera de vacanță. Și în acest an, programul s-a bucurat de mare succes, peste o sută de copii înscriși alegând biblioteca în perioada estivală.

O echipă frumoasă de biblio-voluntari dedicați și inimoși, mai mulți părinți și bunici ne-au sprijinit în realizarea activităților propuse, care s-au desfășurat în locații îndrăgite de sebeșeni: grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș și sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Prin atelierele de lectură desfășurate zilnic, ne-am propus să aducem vacanței mari un plus de bună dispoziție prin povești pe tonuri muzicale. Prima filă din povestea noastră estivală am scris-o alături de psiholog Ramona Carmen Cotruș, autoarea cărții pentru copii „Împreună, chiar și departe”. O nouă zi… o nouă poveste… citită altfel de micii actori de la Trupa de teatru pentru copii „Masca” din Sebeș, un proiect coordonat de Lavinia Kamla Donose.

Sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” a fost animată cu lumini și umbre din poveștile de odinioară. Responsabil pentru această incursiune în povestea peliculei filmate și a aparatului de proiecție a fost Mihai Tokeș, angajat al primăriei Sebeș și voluntar al bibliotecii. Am vizionat filme de animație și am învățat notele muzicale cu ajutorul tuburilor sonore.

În cadrul atelierelor de creație am dat viață animalelor marine prin dactilopictură, am creat propriul greenarium, am decorat farfurii cu imagini multicolore, am învățat să fim generoși, modești, responsabili și solidari unii cu ceilalți.

Am pornit într-o călătorie imaginară în lumea cărților alături de scriitoarea Viorica Cazan, autoarea cărții pentru copii „Războiul din baltă” (Victoria Brotăcelului în ureche cu un cercel) și ilustratoarea volumului, Naomi Pătrânjan, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia.

Am încheiat prima săptămână a bibliotecii de vacanță, plină de culoare, muzică, dans, veselie și voie bună, alături de prieteni dragi nouă.

Am dedicat cea de-a doua săptămână a bibliotecii de vacanță… muzicii. Am aflat povestea notelor muzicale, ne-am continuat călătoria pe portative muzicale și-am ascultat povești despre mari compozitori. Ne-am bucurat de prezența grupului de copii de la Școala de muzică „DoReMi” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, proiect coordonat de prof. Alexandra Pamfilie, cântând și dansând împreună! A fost din nou alături de noi Grupul folcloric „Felician Fărcașu” al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, coordonat de prof. Adrian Pamfilie, care ne-au oferit, cu voioșie, cântece din zona noastră.

Împreună cu toți copiii participanți la „Biblioteca de vacanță” am omagiat ziua de 29 iulie, Ziua Imnului Național al României.

Am desenat, am decupat și am colorat măști de carnaval, am confecționat brățara prieteniei, completând astfel programul activităților.

La festivitatea de încheiere a proiectului, ne-am bucurat de prezența primarului Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, care le-a făcut copiilor o surpriză inedită, citindu-le povestea „De ce prietenii sunt importanți”, în data de 30 iulie fiind sărbătorită Ziua Internațională a Prieteniei.

Biblioteca de vacanța s-a încheiat cu muzică, voie bună și cu prietenii frumoase. Toți participanții au primit dulciuri și diplome de participare.

Mulțumiri speciale biblio-voluntarilor noștri „muzicali”: Mihai Șerbănescu, Alesia Tecău, Dragoș Poloșan, Ioana Olaru, Ema Poloșan, Noelia Suciu.

Mulțumim cadrelor didactice: înv. Mihaela Gatea, înv. Mihaela Călinoiu, înv. Roxana Drumea, înv. Eugenia Cibu, înv. Marina Bîrsan.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș urează tuturor copiilor vacanță plăcută! Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această poveste! Ne revedem, în curând!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea