Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

A plouat cu amenzi rutiere în județul Alba, la sfârșit de săptămână! În 3 zile au fost sancționați 500 de șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din Alba au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate depăşirii neregulamentare şi vitezei excesive.

politia-rutieraAu fost depistaţi şi sancționați peste 500 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, iar faţă de 35 dintre aceştia a fost aplicată sancţiunea complementară a suspendării permisului de conducere. Totodată, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.

În zilele de 25, 26 şi 27 septembrie ac., poliţiştii din judeţul Alba au desfășurat activități menite să sporească siguranţa traficului rutier.

Astfel, în 25.09.2015, s-a acţionat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor datorate depășirilor neregulamentare.

Poliţiştii au depistat 24 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind depășirea şi alţi 157 care nu au comis alte abateri la regimul rutier.

Au fost reţinute 25 de permise de conducere şi au fost reţinute 13 certificate de înmatriculare, iar valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 19.135 lei.

În zilele de 26 şi 27 septembrie s-a acţionat pentru creşterea siguranţei rutiere prin combaterea excesului de viteză, iar poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniți de cei de la ordine publică.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi 334 de conducători auto care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 268 au circulat cu viteză peste limita legală.

Poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 70.140 lei.

*Exemple:

– La data de 27.09.2015, în jurul orei 4.30, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, l-au depistat pe R.M., de 30 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Încoronării din Alba Iulia, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Faţă de R.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

– La data de 27.09.2015, în jurul orei 3.40, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia l-au depistat pe O.G., de 62 de ani, din comuna Vinţu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Brândușei din Alba Iulia, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de O.G., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

– La data de 25.09.2015, în jurul orei 15.30, poliţiştii Postului de Politie Sâncel, l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Sâncel, în timp ce conducea un autoturism, pe un drum comunal, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea