Rămâi conectat

Ştirea zilei

” A căzut în baie şi și-a fracturat coloana și are nevoie de 7.500 de euro pentru operație.” Metoda ”acccidentul”, folosită de doi escroci pentru a înșela oamenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi escroci din București au fost condamnați la închisoare cu executare, după ce au fost prinşi în flagrant la Blaj în noiembrie 2017, în timp ce încercau să înşele o femeie prin metoda ”acccidentul”. Escrocii cereau sume mari de bani după ce o rudă ar fi suferit un accident și avea nevoie de operație. Au fost descoperiți datorită vigilenței uneia dintre victime.

Doi escroci din București, prinși în flagrant la Blaj în noiembrie 2017, în timp ce încercau să înșele o femeie prin metoda ”Acccidentul”, au fost condamnați de Judecătoria Blaj la închisoare cu executare. În cursul urmăririi penale, anchetatorii au descoperit în total șase victime ale acestora, cinci din Blaj și una din comuna Valea Lungă.

Ursache Valentin Florin a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 7 luni de închisoare cu executare pentru tentativă la înșelăciune în formă continuată. ”Colegul” acestuia în comiterea de infracțiuni, Zanfir George, a primit 1 an și 6 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru complicitate la tentativă de înșelăciune. Cei doi au fost prinși ca urmare a vigilenței uneia dintre potențialele victime. Tentativa a avut loc în 11 noiembrie 2017.

O femeie din Blaj a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a recomandat a fi ”domnul doctor de la Cluj” și i-a transmis că o nepoată de-a sa a căzut în baie și și-a fracturat coloana și are nevoie de operație urgentă în trei ore și jumătate, iar operația se face la o clinică privată cu 7.500 de euro. Bărbatul ajuns la domiciliul femeii și care trebuia să ”încaseze” banii a fugit în momentul în care a constatat că victima ceruse lămuriri prin telefon și aflase că, în realitate, nu s-a întâmplat nimic cu nepoata acesteia. Femeia a sesizat poliția, iar în urma semnalmentelor oferite, cei doi bărbați au fost reținuți pe raza municipiului Blaj.

În ziua respectivă, au avut loc și celelalte cinci tentative de înșelăciune, fiind folosită aceeași minciună cu ruda care a căzut în baie, și-a rupt coloana vertebrală și avea nevoie de bani pentru operație. În timpul convorbirilor telefonice, unul dintre escroci vorbea ca o persoană de sex feminin și susținea că este ruda care tocmai se accidentase și avea nevoie de bani. În scenă intra și ”doctorul”, rol jucat tot de unul dintre cei doi inculpați, care confirma suferința nepoatei sau a fiicei victimei și susținea că este nevoie de bani pentru operație. Sumele solicitate erau de 7.000 – 8.000 de euro sau 10.000 de lei. ”(…) I-a spus că nepoata părții vătămate trebuie operată de urgență în București, solicitându-i suma de 10.000 de lei și că va trimite pe cineva după bani. Când victima a spus că nu are acești bani, a fost de acord cu suma de 5.000 de lei, solicitându-i să-i pregătească și să-i pună într-un plic, urmând să vină o persoană să-l ridice.

În acest timp, soția victimei a sunat-o pe nepoata lor, care le-a atras atenția că e posibil să fie o înșelăciune, astfel că persoana de la telefon, auzind probabil discuția, a închis telefonul”, se afirmă în motivarea sentinței de la Judecătoria Blaj cu referire la declarația dată la poliție de către una dintre victime. Imediat după ce au fost prinși, escrocii au fost percheziționați, iar asupra lor s-au găsit circa 1.450 de euro și două telefoane mobile.

Analiza listingului convorbirilor telefonice efectuate de pe cele două cartele a demonstrat faptul că escrocii au discutat cu victimele. Inculpații se află în arest preventiv de la momentul reținerii, în noiembrie 2017. Judecătoria Blaj a menținut starea de arest prin sentința de condamnare a acestora la închisoare. Cei doi au formulat contestație, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea