Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tarife mai mari cu până la 40% în transportul judeţean de persoAne, de la 1 aprilie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii judeţeni din Alba au aprobat în cadrul şedinţei de ieri majorarea tarifelor aferente serviciului public judeţean de persoane prin curse regulate, practicate de trei dintre firmele de transport din Alba – S.C Arieşul S.A., S.C. Marianz SRL şi S.C. Super Trans SRL. Cele mai mari creşteri ale preţului, cu până la 40%, se înregistrează la abonamentele pentru transportul public pe maşinile societăţii de transport Arieşul S.A. care efectuează curse pe traseele din zona Munţilor Apuseni – Baia de Arieş – Abrud, Alba Iulia – Abrud – Câmpeni, Câmpeni – Baia de Arieş, Câmpeni – Săgagea, Câmpeni – Bistra, Câmpeni – Vârtăneşti, Câmpeni – Vidra – Târsa, Câmpeni – Vidra – Avram – Iancu, Câmpeni – Albac – Arieşeni, Câmpeni – Horea – Mătişeşti, Câmpeni – Poiana Vadului, Câmpeni – Sohodol – Câlea şi Câmpeni – Gheţari. De la 1 aprilie, cei care circulă pe aceste rute cu maşinile societăţii amintite vor plăti 86 de lei în loc de 50 de lei pentru un abonament pe distanţa 1-10 km, iar pentru distanţa maximă de 35 de km preţul abonamentului se dublează practic, de la 165 de lei la 265 de lei. În schimb scade preţul biletelor pentru distanţele mai mari de 10 km. S.C. Mariany SRL, care efectuează curse pe traseele Alba Iulia – Unirea – Ocna Mureş şi Alba Iulia – Vinţu de Jos – Pianu de Jos va majora de vinerea viitoare preţul abonamentului pentru distanţa de 1-5 km de la 50 de lei la 66 de lei, în timp ce pentru distanţa maximă de 55 km un abonament va costa 297 lei în loc de 264 lei. Mariany scumpeşte şi biletele cu câte 0,5 lei.

Tot de la 1 aprilie, un bilet pentru traseul Alba Iulia – Şard – Ighiel pe mijloacele de transport ale societăţii Super Trans SRL va costa cu 0,5 lei mai mult în timp ce un abonament va costa mai mult cu 10 lei, de la 70 la 80 de lei pentru cea mai mică distanţă şi 120 de lei în loc de 105 lei pentru tot traseul de 20 de km. În solicitările trimise CJ Alba operatorii au motivat necesitatea creşterii tarifelor pe baza evoluţiei indicelui lunar al preţurilor de consum la categoria servicii, precum şi a majorării taxei pe valoarea adăugată. În cazul firmei care prestează servicii de transport în Apuseni majorările cu până la 40% au fost explicate prin fluxul redus de călători în zona amintită. Unii consilieri s-au abţinut de la vot pe motiv că creşterile sunt prea mari însă majoritatea s-au pronunţat pentru aprobarea proiectului de hotărâre considerând justificate noile preţuri. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea