Alba Iulia: Expoziţie „Eroul Necunoscut – simbol al eroismului naţional”
Cercul Militar Alba Iulia şi Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I organizează în data de 14 iunie 2012, vernisajul expoziţiei „Eroul Necunoscut- Simbol al eroismului naţional”. Manifestarea se va desfăşura joi începând cu ora 13.00 la sala de expoziţii a Cercului Militar din Alba Iulia (în spatele statuii lui Mihai Viteazul). Parteneri ai evenimentului sunt Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul din Alba Iulia şi Centrul de Cultură Augustin Bena Alba. „Eroul Necunoscut al României este instituţia reprezentativă a eroismului românesc, despre care putem afirma, fără putinţă de tăgadă, că a urmat acelaşi drum istoric ca al României, cunoscând veneraţia de după Primul Război Mondial, decăderea din perioada comunistă, dar şi reparaţia istorică de după Revoluţia din 1989. El a fost desemnat, în cadrul unui ceremonial maiestuos în 1923, pe pământul eroicelor lupte de la Mărăşeşti, dintre 10 (zece) sicrie cu eroi necunoscuţi aduse de pe toate fronturile importante din ţară, de către copilul de trupă Amilcar Săndulescu. După desemnare a fost dus în Capitală şi înhumat pe terasa „Cuza-Vodă” a Muzeului Militar Naţional, aflat atunci în Parcul Carol. În decembrie 1958, comuniştii au strămutat Mormântul Eroului Necunoscut la Mărăşeşti, în parcul din faţa Mausoleului Eroilor Neamului, unde a rămas până în octombrie 1991, când a fost readus în Parcul Carol, din Bucureşti. În 2006 a suportat ultima mutare, fiind amplasat pe locul ce-i fusese iniţial destinat”, transmit organizatorii.
Prin urmare, fotoexpoziţia Eroul necunoscut — Simbol al eroismului naţional, organizată de Muzeul Militar Naţional, încearcă să surprindă toată evoluţia istorică a instituţiei naţionale destinată a cinsti eroismul românesc, precum şi realizările ştiinţifice înfăptuite pe această temă la Muzeul Militar Naţional, cu atât mai mult cu cât în perioada interbelică a fost responsabilul ştiinţific şi administrativ al acestei instituţii, dar şi depozitarul sacru al obiectelor care de-a lungul timpului au fost dăruite Eroului Necunoscut Român.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
24 ianuarie 1859, data la care a avut loc Mica Unire. Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – context Unirea Principatelor a fost un proces care a început în 1848, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. În anul 1848 s-a realizat uniunea vamală între Moldova și Țara […]