Programul „Prima Seră”: Ajutor financiar de până la 200.000 de euro pentru domeniul agricol din România
Programul „Prima Seră”: Ajutor financiar de până la 200.000 de euro pentru domeniul agricol din România
Fermierii români ar putea beneficia de ajutoare financiare nerambursabile de până la 200.000 de euro printr-un nou program lansat de guvern. Programul „Prima Seră” a fost aprobat de Senat, urmând să fie votat în Parlament și să fie publicat în Monitorul Oficial.
Citește și: Fonduri Europene 2025 pentru fermierii români: Surse de finanțare, ajutoare MADR, AFIR, disponibile anul acesta
Inițiativa vizează modernizarea agriculturii prin construirea de sere şi solarii noi, care să fie echipate cu utilaje moderne și sisteme performante de încălzire.
Cine sunt românii care pot obţine 200.000 de euro de la Guvern
Legea care reglementează acest program a fost aprobată de Senat și urmează să fie supusă votului în Parlament, urmând să intre în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Potrivit actului normativ, persoanele fizice, persoanele juridice, cooperativele agricole și alte organizații de producători vor fi eligibile pentru a accesa fondurile, cu condiția să respecte criteriile stabilite.
Astfel, beneficiarii trebuie să cultive o suprafaţă de cel puțin 1.200 mp, destinați culturilor de legume sau fructe. De asemenea, serele trebuie să fie construite de la zero, utilizând cele mai noi tehnologii disponibile, iar cei care solicită ajutorul financiar nu trebuie să se afle în proceduri de faliment sau lichidare. Investiția va fi susținută printr-un sprijin de până la 80% din valoarea totală a proiectului, fără a depăși pragul maxim stabilit, transmite Observator.
Valoarea sprijinului financiare este de până la 80% din costurile eligibile ale proiectului şi nu poate depăși suma de 200.000 de euro per beneficiar. Fondurile pot fi utilizate pentru achiziția de materiale de construcție, utilaje, echipamente și sisteme de încălzire. După adoptarea finală, ghidul solicitantului și condițiile complete vor fi disponibile pe site-ul oficial al autorităților responsabile.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]