Rămâi conectat

Actualitate

Adrian Negrescu, despre nevoia urgentă a reformei aparatului bugetar din România: „Cred că trebuie să reducem cel puțin 40% dintre instituțiile statului pentru că multe dintre ele au devenit irelevante”

Bera Larisa

Publicat

în

Adrian Negrescu, despre nevoia urgentă a reformei aparatului bugetar din România: „Cred că trebuie să reducem cel puțin 40% dintre instituțiile statului pentru că multe dintre ele au devenit irelevante”

Economistul Adrian Negrescu consideră că țara noastră are nevoie urgentă de o reformă a aparatului bugetar, întrucât cel puțin 40% din instituțiile publice au devenit irelevante în contextul economic actual.

Citește și: Adrian Negrescu: ”prosperitatea clamată de politicieni a fost indusă artificial cu perfuzii financiare din împrumuturi”

„Cred că trebuie să reducem cel puțin 40% dintre instituțiile statului pentru că multe dintre ele au devenit irelevante în actualul context economico-social. România se enclavizează din punct de vedere social și economic, oamenii pleacă din mediul rural spre orașele mari, acolo unde să își găsească un loc de muncă, să aibă o viață mai bună.

Sunt din ce în ce mai multe localități părăsite și tu în continuare menții cheltuieli uriașe cu funcționarea unor aparate publice în care pilele, cunoștințele și relațiile din rândul partidelor se află în prim plan”, a declarat Negrescu, pentru DC News.

Temerea economistului cu privire la reformele cruciale

Economistul a subliniat că acest sistem ineficient pune în pericol atragerea fondurilor europene, având în vedere că noua Comisie Europeană va introduce un mecanism de absorbție care va favoriza doar proiectele concrete de dezvoltare locală.

„Gândiți-vă că inclusiv noua Comisie Europeană va introduce un nou mecanism de absorbție a banilor europeni, nu se vor mai da bani cum s-au dat până acum pentru construcția de drumuri, pentru construcția de rețele de gaze, de școli și săli de sport care de fapt sunt săli de nunți și de cumetrii în România.

Nu, se va merge doar pe proiecte concrete de dezvoltare locală care să includă o componentă de business, care să includă companii care să dezvolte proiecte la nivel local”, a adăugat economistul.

Negrescu a exprimat și o mare temere cu privire la lipsa de oameni pregătiți pentru a implementa aceste reforme, menționând că România riscă să nu aibă resursele necesare pentru a face față acestor provocări.

„Mi-e teamă că România nu are oameni de valoare, oameni pregătiți și dornici să facă aceste reforme cruciale”, a spus acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Fiscal 2025: Fără bon fiscal pe hârtie la plata cu cardul, decât la solicitarea expresă a clienților. Ce dificultăți pot să apară în caz de în caz de dispute legale sau financiare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Fiscal 2025: Fără bon fiscal pe hârtie la plata cu cardul, decât la solicitarea expresă a clienților. Ce dificultăți pot să apară în caz de în caz de dispute legale sau financiare Bonurile fiscale nu mai sunt imprimate la plata cu cardul, decât la solicitarea expresă a clienților, ca urmare a unei noi legi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea