Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Alegerea lui Silviu Ponoran ca primar al orașului Zlatna, INVALIDATĂ de Judecătoria Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Alegerea lui Silviu Ponoran ca primar al orașului Zlatna, INVALIDATĂ de Judecătoria Alba Iulia

Astăzi, 4 octombrie 2024, Judecătoria Alba Iulia a pronunțat o soluție prin care a invalidat alegerea ca primar al orașului Zlatna a lui Silviu Ponoran. Reamintim faptul că, edilul avea o interdicție de la ANI de a ocupa o funcție publică, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din anul 2021, pe o perioadă de 3 ani de la expirarea mandatului 2020- 2024.

Citește și: BEJ Alba a respins ca INADMISIBILĂ o contestație de invalidare a mandatului de primar a lui Silviu Ponoran. Competența aparține exclusiv instanței

Soluția, pe scurt: „Invalidează alegerea domnului Ponoran Silviu, candidat din partea Partidului Naţional Liberal la alegerile locale din 09.06.2024, pentru funcţia de primar al oraşului Zlatna. Dispune comunicarea prezentei încheieri către Prefectul Judeţului Alba şi Secretarul General al oraşului Zlatna. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a prezentei încheieri. Cererea de apel se depune la Tribunalul Alba. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.10.2024. Document: Încheiere finală camera consiliu 6341/2024 04.10.2024”

Reamintim faptul că în anul 2021, primarul orașului Zlatna a avut un proces cu Agenția Națională de Integritate, întrucât edilul liberal s-a aflat în conflict de interese când a semnat două acte adiţionale la un contract încheiat între Primăria Zlatna şi firma Sponi, administrată de către unul din fiii săi. Hotărârea a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 30 martie 2021, la 5 ani după ce Silviu Ponoran fusese găsit în conflict de interese de către ANI.

Există o decizie de Înaltă Curte de Casație pronunțată într-un recurs în interesul legii care este obligatorie pentru instanță. Soluția instanței poate fi atacată cu apel.

Reamintim că Silviu Ponoran este prima opțiune pe lista validată de Biroul Politic Județean PNL în rândul candidaților pentru alegerile parlamentare, la Senatul României, din județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | PERCHEZIȚII în Alba: Arme neletale cu aer comprimat și sute de proiectile, ridicate de polițiști din Zlatna, Bistra și Noșlac

Ziarul Unirea

Publicat

în

PERCHEZIȚII în Alba: Arme neletale cu aer comprimat și sute de proiectile, ridicate de polițiști din localitățile Zlatna, Bistra și Noșlac Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IGPR, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea