Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Anul 2025, instituit drept „Anul Național al Copilului” în România: Manifestări sociale, educaționale, culturale și civice pentru copii și fonduri pentru prioritizarea investițiilor în infrastructura destinată celor mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Anul 2025, instituit drept „Anul Național al Copilului” în România: Manifestări sociale, educaționale, culturale și civice pentru copii și fonduri pentru prioritizarea investițiilor în infrastructura destinată celor mici

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi 2 octombrie 2024, proiectul legislativ privind instituirea anului 2025 drept „Anul Național al Copilului”.

România a avansat mult în ultimele decenii în ceea ce privește protecția drepturilor copilului, dar inechitatea este în continuare o realitate la nivelul societății românești. Avem copii în țara noastră care se află în risc de excluziune socială sau sărăcie. La nivelul UE, peste 19 milioane de copii se află în situații similare.

Deși există legislație națională specifică, o strategie clară și un plan de acțiune denumit Garanția Europeană pentru Copii la nivelul tuturor Statelor Membre UE, prin adoptarea Legii privind instituirea Anului Național al Copilului, România face un pas în plus și dă un semnal important că prioritizează proiectele, investițiile și această cultură care are la centrul său cea mai importantă comoară a unei țări – copiii.

Citește și: Obligațiile legale ale părinților care pleacă din țară și își lasă copiii în grija apropiaților. Ce prevede legislația

Legea prevede o serie de direcții de acțiune, printre care organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaționale, culturale și civice ale copiilor, precum și alocarea de fonduri specifice pentru susținerea acestor inițiative și prioritizarea investițiilor în infrastructura destinată copiilor.

„Doresc să le mulțumesc celor de la Salvați Copiii România, alături de care am conturat inițiativa privind instituirea Anului Național al Copilului, precum și UNICEF, World Vision și FONPC pentru parteneriat, adresându-le mulțumiri colegilor parlamentari care au susținut și au votat acest proiect important care va consolida contextul național și toate demersurile întreprinse de Guvernul României condus de premierul Marcel Ciolacu”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero.

Totodată, la inițiativa Bisericii Ortodoxe Române prin Secretariatul de Stat pentru Culte, în ședința de Guvern din data de 2 octombrie a fost aprobată achiziționarea a două imobile, în Franța și Italia. Imobilul din Paris va fi transformat într-o școală românească și va contribui la păstrarea identității spirituale culturale și lingvistice a românilor din Franța, iar cel de la Roma va găzdui un centru social rezidențial pentru mamele și copiii care vin la tratament la spitalul pediatric Bambino Gesu, cel mai mare Centru de cercetare pediatrică din Europa, care aparține Vaticanului.

Tot astăzi, Guvernul a alocat suma de 560 milioane de lei, bani ce vor merge către Consiliile Județene și Consiliile Locale din București pentru a acoperi cheltuielile cele mai importante cu sistemul de protecție a copilului, cu centrele de zi și cele rezidențiale pentru persoanele cu handicap și căminele pentru persoanele în vârstă.

„Mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru implicarea în proiectele care sunt dedicate copiilor români din țară și din afara granițelor”, a mai declarat Natalia-Elena Intotero.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nicolae Ionel Ciucă și-a depus candidatura la președinția României:  „Voi fi un președinte responsabil, implicat și echilibrat”

Bera Larisa

Publicat

în

Nicolae Ionel Ciucă și-a depus candidatura la președinția României: „Voi fi un președinte responsabil, implicat și echilibrat” Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă a depus oficial candidatura pentru președenția României. Acesta a transmis un mesaj de mulțumire tuturor românilor care îl sprijină în candidatura la alegerile prezidențiale de anul acesta și promite să fie un președinte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea