Rămâi conectat

Cultură Educație

8 septembrie 2024 | Se împlinesc doi ani de la decesul Elisabetei a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord

Bera Larisa

Publicat

în

8 septembrie 2024 | Se împlinesc doi ani de la decesul Elisabetei a II-a, regina Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord

Astăzi, 8 septembrie 2024, se împlinesc doi ani de când Regina Elisabeta a II- a Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord, a încetat din viață.

La 8 septembrie 2022, Palatul Buckingham a anunțat că regina se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, după ce medicii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sănătatea suveranei. Declarația spunea: „În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”. Cei patru copii ai Elisabetei, împreună cu nurorile ei și nepoții Prințul William și Prințul Harry au călătorit la Balmoral. Moartea ei a fost confirmată în acea seară, la 18:30 BST, punând în mișcare Operațiunea London Bridge și, pentru că a murit în Scoția, Operațiunea Unicorn.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a DECEDAT la vârsta de 96 de ani. A domnit peste 70 de ani

Elisabeta a fost primul monarh care a murit în Scoția de la Iacob al V-lea în 1542. Cauza morții ei a fost înregistrată drept „bătrânețe”.

La 12 septembrie, sicriul Elisabetei a fost transportat pe Royal Mile într-o procesiune la Catedrala St Giles din Edinburgh, unde a fost plasată Coroana Scoției.Sicriul a rămas în catedrală timp de 24 de ore, păzit de Compania Regală a Arcașilor, timp în care aproximativ 33.000 de oameni au trecut să-și aducă omagiile. A doua zi sicriul a fost adus la Londra cu avionul. La 14 septembrie, sicriul reginei a fost dus într-o procesiune militară de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde Elisabeta a stat patru zile. Se estimează că 250.000 de oameni si-au adus omagiile. La 16 septembrie, copiii Elisabetei au stat de gardă în jurul sicriului ei, iar a doua zi cei opt nepoți ai ei au făcut același lucru.

Funeraliile de stat ale Elisabetei au avut loc la Westminster Abbey la 19 septembrie, pentru prima dată când slujba funerară a unui monarh a avut loc la Abbey de la George al II-lea în 1760. Peste un milion de oameni s-au înșirat pe străzile din centrul Londrei, iar ziua a fost declarată zi liberă în mai multe țări din Commonwealth. În Windsor, a avut loc o procesiune finală care a implicat 1.000 de militari, la care au asistat 97.000 de oameni. Poneiul iubit al reginei și cei doi corgi ai monarhului au putut fi văzuți pe marginea drumului, în timp ce sicriul se îndrepta spre Castelul Windsor. După o slujbă la Capela St George de la Castelul Windsor, Elisabeta a fost înmormântată lângă soțul ei, Filip, în Capela Memorială Regele George al VI-lea mai târziu în aceeași zi, într-o ceremonie privată la care au participat cei mai apropiați membri ai familiei sale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 august 1865: Se năștea al doilea rege al României, Regele Ferdinand I, numit și Întregitorul și Ferdinand cel loial

Bera Larisa

Publicat

în

24 august 1865: Se năștea al doilea rege al României, Regele Ferdinand I, numit și Întregitorul și Ferdinand cel loial Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen (n. 12/24 august 1865, Sigmaringen – d. 20 iulie 1927, Castelul Peleș, Sinaia), numit și Întregitorul și Ferdinand cel Loial, a fost al doilea rege al României, din 10 octombrie 1914 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea