Rămâi conectat

Sport

CIL Blaj, triumf în Supercupa AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj, triumf în Supercupa AJF Alba

CIL Blaj, câștigătoarea ediției 2023-2024 a ligii a patra de fotbal a județului Alba, a câștigat cu Supercupa AJF Alba.

CIL-ul s-a impus, duminică după amiază, la Galtiu, pe terenul câștigătoarei fazei județene din Alba a Cupei României la fotbal, Viitorul Sântimbru.

Partida s-a încheiat cu victoria cu 5-0 (1-0) a echipei din „Mica Romă”.

Golurile au fost marcate de Eusebiu Maghiari (23), Alecu Cioară (48, 67), Raul Tomuța (69) și Adrian Cîrstean (85).

Înaintea începerii jocului s-a ținut un moment de reculegere în memoria celui care a fost George Vâjdea.

Duelul special de la Galtiu a fost arbitrat de Robert Vlad (central), Robert Uleșan și Gabriel Leahu. Observator a fost delegat Cosmin Chirilă.

A fost un capitol la care, însă, cele două combatante au fost egale. Fiecare dintre echipe a trimis câte o dată mingea în bară. Cr. Ivașcu putea restabili spectaculos egalitatea în minutul 41, când a expediat balonul în bară direct din corner. De partea cealaltă, și V. Boldea, de la învingători, a lovit bara, din unghi, în minutul 81.

Ediția din august 2024 a Supercupei AJF Alba a fost caracterizată de un fair-play aproape desăvârșit. Un argument serios în acest sens este reprezentat de faptul că au fost arătate doar două cartonașe galbene de către „centralul” Robert Vlad. Unul a fost văzut de Ciprian Brânză, iar celălalt de antrenorul său principal, Adrian Bicheși.

Ultimul meci de acest gen a fost, la Vințu de Jos, Sportul Petrești – CS Ocna Mureș, scor 4-2, în august 2018. În 2019, meciul de Supercupă nu s-a disputat, pentru că Sportul Petrești s-a desființat. În următorii doi ani a fost blocată activitatea fotbalistică din pricina pandemiei de coronavirus, iar ulterior CSU Alba Iulia și Industria Galda au realizat eventul pe plan județean.

CIL Blaj câștigă în premieră Supercupa AJF Alba la fotbal. Oponenta sa din 25 august 2024 a mai disputat un asemenea meci, în august 2016, la Galda de Jos. Viitorul Sântimbru a fost depășită atunci cu 6-3 de Mureșul Vințu de Jos.

Meciul de la Galtiu a prilejuit debutul într-un meci oficial la Viitorul Sântimbru al experimentatului jucător cu profil defensiv Ionuț Grozav, ultima dată la CSM Unirea Alba Iulia. Ionuț Grozav are acum 35 de ani. UN alt fost jucător unirist cu mare experiență, Călin Cristea, a evoluat la învingători pe parcursul reprizei secunde. Timp de nouă minute, Ionuț Grozav și Călin Cristea au fost adversari la Galtiu.

foto: facebook Asociatia Judeteana de Fotbal Alba

(L.V.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Trei victorii în deplasare în prima etapă a ligii a patra

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei victorii în deplasare în prima etapă a ligii a patra Runda inaugurală din ediția 2024-2025 a ligii a patra de fotbal a județului Alba s-a deschis, sâmbătă dimineață, cu meciul din “Luncă” de la Daia Română. Performanța Ighiu a repurtat prima victorie a oaspeților din noul campionat, 3-1 cu echipa locală Spicul. Pentru învingători […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea